|
Ετοιμάζετε τον πουρέ καρότου. Ψιλοκόβετε τα καρότα σας, τα βάζετε σε ένα τηγάνι μαζί με 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο και 2 κουτ σούπας νερό. Τα σιγοψήνετε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνέχεια και μέχρι να εξατμιστεί το λίγο νεράκι και να αρχίσουν να ψήνονται στο λάδι. |
|
Τα αλατοπιπερώνετε, τα πασπαλίζετε με το κύμινο εάν σας αρέσει και τα ψήνετε για ακόμα 2-3 λεπτά.
|
|
Παίρνετε τα ψιλοκομμένα καρότα και τα ρίχνετε στο μπλέντερ μαζί με τις 3 κουταλιές γάλα. Τα κτυπάτε μέχρι να γίνει ένας λείος πουρές τον οποίο διατηρείτε ζεστό στην κουζίνα σας. |
|
Καθαρίζετε τα μανιτάρια και τους αφαιρείτε το σκληρό κοτσανάκι. Τα κόβετε σε χοντρά κομμάτια, τα βάζετε σε ένα μικρό ταψάκι, τα περιχύνετε με 2 κουταλιές ελαιόλαδο, το μισό χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και τη ρίγανη. |
|
Τα ανακατεύετε με το χέρι σας να αρωματιστούν καλά και τα ψήνετε στο φούρνο για περίπου 10 λεπτά στους 180ο .
|
|
Ετοιμάζετε τα φιλέτα του ψαριού αλατοπιπερώνοντάς τα χωρίς να προσθέσετε τίποτα άλλο μια και ο σολομός είναι ιδιαίτερα λιπαρός. Τα βάζετε σε ένα ταψάκι και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για περίπου 10-15 λεπτά. |
|
Την ώρα που τα βγάζετε από το φούρνο τα περιχύνετε με χυμό λεμονιού. Σερβίρετε στα πιάτα από μια φέτα σολομού, πουρέ καρότου και ψητά μανιτάρια.
|
|
Και νόστιμο και υγιεινό.
|
|
|
|
|