|
Ετοιμάζετε κατ’ αρχήν τη σάλτσα πέστο που διατηρείται και εκτός ψυγείου. Μέσα στο μπλέντερ του μίξερ σας ρίχνετε τα ξασπρισμένα αμύγδαλα. Τα κτυπάτε μέχρι να γίνουν σκόνη. Ρίχνετε μέσα το ελαιόλαδο και το σκόρδο. Κτυπάτε μέχρι όλα να γίνουν ένας πολτός. Προσθέτετε το δυόσμο και συνεχίζετε το κτύπημα για 1 λεπτό, το ξύδι και τέλος τη κεφαλογραβιέρα. Το μίγμα σας θα γίνει εξαιρετικά πηκτό. Θα πάρει ένα εξαιρετικά όμορφο τσαγαλί χρώμα και χρειάζεται να του ρίξετε μερικές κουταλιές νερό για να αποκτήσει την υφή που χρειάζεται δηλαδή ελαφρώς υδαρές.
Το αδειάζετε σε ένα μπολ και το φυλάτε εκτός ψυγείου.
|
|
Ετοιμάζετε τη σάλτσα ντομάτας. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνετε 1 φλιτζ τσαγιού ελαιόλαδο και σοτάρετε το σκόρδο μέχρι να μαυρίσει και να δώσει όλα του τα αρώματα. Κατόπιν το βγάζετε και το πετάτε. |
|
Ρίχνετε μέσα τα τριμμένα κρεμμύδια και τα σοτάρετε μέχρι να γυαλίσουν καλά. Πριν πάρουν χρώμα ρίχνετε μέσα τα 4 νεροπότηρα τριμμένη ντομάτα. Ρίχνετε μέσα τον πελτέ , τη ζάχαρη και το ξύδι. Ανακατεύετε καλά και αφήνετε να πάρει βράση η σάλτσα. Ρίχνετε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αλάτι. Μισοσκεπάζετε τη κατσαρόλα και αφήνετε να μαγειρευτεί η σάλτσα σε χαμηλή φωτιά μέχρι ο όγκος της να μειωθεί τουλάχιστον κατά το 1/3 . Τη διατηρείτε ζεστή μέσα στη κατσαρόλα.
|
|
Βράζετε τα μακαρόνια σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε άφθονο αλατισμένο νερό. Μόλις γίνουν αλ ντέντε τα σουρώνετε και όσο είναι ακόμα στο σουρωτήρι αδειάζετε μέσα στη κατσαρόλα που μαγειρεύτηκαν τη μισή σάλτσα ντομάτας. Τουμπάρετε τα σουρωμένα μακαρόνια μέσα και ρίχνετε την υπόλοιπη σάλτσα από πάνω. Ανακατεύετε καλά και γρήγορα τη μακαρονάδα να γίνει κατακόκκινη παντού και κατόπιν την μοιράζετε στα πιάτα βάζοντας στο κέντρο κάθε πιάτου 1-2 κουταλιές από το πέστο δυόσμου που έχετε ετοιμάσει. |
|
Απογειωτική γεύση. Ο τέλειος συνδυασμός.
|
|
|
|
|