| Συνταγές |

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

 
Γαύρος λαδορίγανη με πιπεριές και ντομάτα
 
 
 
Υλικά για 1 μέτριο ταψί του φούρνου
1 κιλό γαύρο
2 κόκκινες πιπεριές
2 κίτρινες πιπεριές
3 πράσινες πιπεριές
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 φλιτζ του τσαγιού ψιλοκομμένο μαϊντανό
3 μεγάλες ντομάτες ξεφλουδισμένες, ξεσποριασμένες και ψιλοκομμένες
1 φλιτζ του καφέ ελαιόλαδο για το γαύρο
1 φλιτζ του καφέ ελαιόλαδο για τη σάλτσα με τις πιπεριές
2-3 κουτ σούπας ρίγανη
Χοντρό αλάτι, πιπέρι
 
Καθαρίζετε καλά το γαύρο, αφαιρείτε τα κεφάλια, πιέζετε με το δαχτυλάκι σας να φύγουν τα εντόσθια, τον πλένετε καλά, τον αλατίζετε και τον βάζετε σε ένα σουρωτήρι να σουρώσει.
Ετοιμάζετε τη σάλτσα με τις πιπεριές. Πετάτε τα κοτσάνια, βγάζετε τα σπόρια και ψιλοκόβετε τις πιπεριές.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε 1 φλιτζ του καφέ ελαιόλαδο και σοτάρετε τις ψιλοκομμένες πιπεριές μαζί με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μέχρι να μαραθούν. Ρίχνετε μέσα τις ψιλοκομμένες ντομάτες, αλατίζετε ελαφρά, ρίχνετε μπόλικο πιπέρι, αφήνετε να πάρει μια βράση και αφαιρείτε τη σάλτσα από τη φωτιά. Την αδειάζετε μέσα σε ένα ταψί του φούρνου.
Βάζετε πάνω από τη σάλτσα τους γαύρους τον ένα δίπλα στον άλλον. Ρίχνετε μπόλικη ρίγανη, πιπέρι και λίγο χοντρό αλάτι. Περιχύνετε τους γαύρους με λίγο λαδάκι.
Φουρνίζετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για 20 λεπτά της ώρας και μέχρι να καλοψηθούν οι γαύροι και να κάνουν μια κρούστα από πάνω. Τους σερβίρετε ζεστούς ή κρύους.
   
 
 
 
 
_________________________________________________________________________________________  © eliasmamalakis.gr