|
Ετοιμάζετε το σπανάκι. Σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια. Μόλις σοταριστούν ελαφρά ρίχνετε ωμό το σπανάκι, προσθέτετε 1 νεροπότηρο νερό, σκεπάζετε τη κατσαρόλα και το αφήνετε να μαραθεί. |
|
Μετά από λίγο το ανακατεύετε καλά, προσθέτετε τον πελτέ και λίγο αλατοπίπερο και μαγειρεύετε μέχρι το σπανάκι να απορροφήσει τα υγρά του και να στεγνώσει εντελώς η κατσαρόλα. |
|
Προσθέτετε τον άνηθο και το λεμόνι. Ανακατεύετε, το διατηρείτε ζεστό.
|
|
Ετοιμάζετε το ρύζι. Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βάζετε το ρύζι μαζί με το βούτυρο να βράσει για τουλάχιστον ½ ώρα με 40 λεπτά μια και το άγριο ρύζι για να μαγειρευτεί χρειάζεται περισσότερο χρόνο.
|
|
Μόλις σπάσει ο φλοιός του και μαλακώσει σουρώστε το, ανακατεύτε το με λίγο ακόμα βούτυρο και διατηρείστε το ζεστό. |
|
Τηγανίζετε τις γλώσσες. Αλατίζετε ελαφρά τα φιλέτα, αλευρώνετε και τα τηγανίζετε μέχρι να πάρουν ένα ωραίο ρόδινο χρώμα. Τα ακουμπάτε σε απορροφητικό χαρτί και στη συνέχεια σερβίρετε. |
|
Σε κάθε πιάτο ακουμπάτε ένα φιλέτο γλώσσας από πάνω του μπόλικο μαγειρεμένο σπανάκι και από πάνω πάλι ένα φιλέτο γλώσσας. Γαρνίρετε με το άγριο ρύζι και σερβίρετε.
|
|
|
|
|