| Συνταγές |

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

 
Γλώσσα τηγανιτή με σπανάκι και άγριο ρύζι
 
 
 
Υλικά για 4 άτομα
8 μέτρια φιλέτα γλώσσας
½ κιλό σπανάκι καλοκαθαρισμένο
5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 φλιτζ τσαγιού άνηθο ψιλοκομμένο
1 κουτ γλυκού πελτέ ντομάτας
1 φλιτζ του καφέ ελαιόλαδο
Χυμό από 1 λεμόνι
Άφθονο λάδι για το τηγάνισμα της γλώσσας
Αλεύρι για το αλεύρωμα της γλώσσας
Αλάτι, πιπέρι
1 ½ νεροπότηρο άγριο ρύζι
1 κουτ σούπας φρέσκο βούτυρο
Λίγο αλάτι
 
Ετοιμάζετε το σπανάκι. Σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια. Μόλις σοταριστούν ελαφρά ρίχνετε ωμό το σπανάκι, προσθέτετε 1 νεροπότηρο νερό, σκεπάζετε τη κατσαρόλα και το αφήνετε να μαραθεί.
Μετά από λίγο το ανακατεύετε καλά, προσθέτετε τον πελτέ και λίγο αλατοπίπερο και μαγειρεύετε μέχρι το σπανάκι να απορροφήσει τα υγρά του και να στεγνώσει εντελώς η κατσαρόλα.
Προσθέτετε τον άνηθο και το λεμόνι. Ανακατεύετε, το διατηρείτε ζεστό.
Ετοιμάζετε το ρύζι. Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βάζετε το ρύζι μαζί με το βούτυρο να βράσει για τουλάχιστον ½ ώρα με 40 λεπτά μια και το άγριο ρύζι για να μαγειρευτεί χρειάζεται περισσότερο χρόνο.
Μόλις σπάσει ο φλοιός του και μαλακώσει σουρώστε το, ανακατεύτε το με λίγο ακόμα βούτυρο και διατηρείστε το ζεστό.
Τηγανίζετε τις γλώσσες. Αλατίζετε ελαφρά τα φιλέτα, αλευρώνετε και τα τηγανίζετε μέχρι να πάρουν ένα ωραίο ρόδινο χρώμα. Τα ακουμπάτε σε απορροφητικό χαρτί και στη συνέχεια σερβίρετε.
Σε κάθε πιάτο ακουμπάτε ένα φιλέτο γλώσσας από πάνω του μπόλικο μαγειρεμένο σπανάκι και από πάνω πάλι ένα φιλέτο γλώσσας. Γαρνίρετε με το άγριο ρύζι και σερβίρετε.
   
 
 
 
 
_________________________________________________________________________________________  © eliasmamalakis.gr