- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - |
|
Ψαρονέφρι ψητό με μπέικον με σάλτσα μουστάρδας
|
|
|
|
|
 |
|
Υλικά για 6 άτομα
2 ψαρονέφρια γύρω στο ½ κιλό το κάθε ένα
2 κουτ σούπας ελαιόλαδο
12 φέτες μπέικον
1 νεροπότηρο λευκό κρασί
Χυμό από 1 λεμόνι
1 κουτ σούπας τριμμένο θυμάρι
2 κουτ σούπας πικάντικη μουστάρδα
1 κρασοπότηρο κρέμα γάλακτος
Αλάτι, πιπέρι
|
|
 |
|
Κόβετε τα ψαρονέφρια σε χοντρά κομμάτια πάχους 3-4 εκατοστών. Τα κτυπάτε ελαφρά να πλατύνουν και τα τυλίγετε περιμετρικά με μια φέτα μπέικον την οποία συγκρατείτε με μια οδοντογλυφίδα.
|
|
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι και σοτάρετε τις φέτες του ψαρονεφριού απ’ όλες τις πλευρές. Ρίχνετε το λευκό κρασί, αλατίζετε και πιπερώνετε. |
|
Μαγειρεύετε μέχρι να εξατμιστεί όλο το κρασί. Προσθέτετε το χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα και τη κρέμα γάλακτος. Ανακατεύετε, αφήνετε να πάρει μια καλή βράση η σάλτσα και σερβίρετε στα πιάτα το ψαρονέφρι αφού αφαιρέσετε την οδοντογλυφίδα περιχύνοντάς το με τη σάλτσα μουστάρδας.
|
|
|
|
|
|
|
|
_________________________________________________________________________________________ © eliasmamalakis.gr
|