| Συνταγές |

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

 
Μπακαλιάρο φιλέτο αλά πολίτα με αγκινάρες και καρότα
 
 
 
Υλικά για 5-6 άτομα
800 γραμ καλά ξαλμυρισμένο μπακαλιάρο, φιλεταρισμένο και καθαρισμένο
12 καρδιές αγκινάρας
2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
1 φλιτζ τσαγιού άνηθο
6 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε λεπτές ροδέλες
1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
1 φλιτζ τσαγιού άνηθο ψιλοκομμένο
Χυμό από 1 λεμόνι
1 κούπα τσαγιού ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
 
Ψιλοκόβετε τα κρεμμυδάκια. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κρεμμυδάκια απαλά καθώς και το τριμμένο κρεμμύδι. Ρίχνετε το καρότο και τις καρδιές της αγκινάρας. Προσθέτετε 1 νεροπότηρο χλιαρό νερό, αλατίζετε και πιπερώνετε και μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά για περίπου ½ ώρα και μέχρι οι καρδιές της αγκινάρας να γίνουν τρυφερές.
Μετριάζετε τη φωτιά και με μεγάλη προσοχή πάνω στις αγκινάρες ακουμπάτε τα φιλέτα του ξαλμυρισμένου μπακαλιάρου. Σκεπάζετε τη κατσαρόλα και συνεχίζετε το μαγείρεμα για περίπου 15 λεπτά.
Ξεσκεπάζετε, ρίχνετε το χυμό λεμονιού και αναταράσσετε τη κατσαρόλα. Αφήνετε το φαγητό να χλιαρέψει και με την βοήθεια μιας σπάτουλας σερβίρετε σε κάθε πιάτο ένα καλό φιλέτο μπακαλιάρου, 2 καρδιές αγκινάρας και μπόλικη σαλτσούλα με τα κρεμμυδάκια και τα καρότα.
Πασπαλίζετε τα πιάτα με άφθονο ψιλοκομμένο άνηθο.
   
 
 
 
 
_________________________________________________________________________________________  © eliasmamalakis.gr