| Συνταγές |

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

 
Μοσχαράκι με φρέσκα φασολάκια
 
 
 
Υλικά για 5-6 άτομα
1 κιλό μοσχάρι από κιλότο κομμένο σε μερίδες
6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
1 φλιτζ τσαγιού ελαιόλαδο
700 γραμ φρέσκα πλατιά φασολάκια καλά καθαρισμένα
400 γραμ ντομάτες φρέσκιες τριμμένες στον τρίφτη
1 φλιτζ τσαγιού μαϊντανό
1 κουτ σούπας ζάχαρη
1 κουτ σούπας ξύδι
Αλάτι, πιπέρι
 
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τις μερίδες του κρέατος καλά. Αμέσως μετά ρίχνετε τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια και το τριμμένο κρεμμύδι.
Ανακατεύετε καλά και σβήνετε με το λευκό κρασί. Αφήνετε τα υλικά να βράσουν σε σιγανή φωτιά τουλάχιστον για ½ ώρα. Ρίχνετε μέσα τα φασολάκια και ανακατεύετε.
Αμέσως μετά προσθέτετε τις τριμμένες ντομάτες, τη ζάχαρη, το ξύδι και το μαϊντανό. Αφήνετε να πάρει βράση, μετριάζετε τη φωτιά και το αφήνετε να βράσει τουλάχιστον για ακόμα 45-60 λεπτά. Το φαγητό σας είναι έτοιμο.
   
 
 
 
 
_________________________________________________________________________________________  © eliasmamalakis.gr