- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - |
|
Μοσχαράκι με φρέσκα φασολάκια
|
|
|
|
|
 |
|
Υλικά για 5-6 άτομα
1 κιλό μοσχάρι από κιλότο κομμένο σε μερίδες
6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
1 φλιτζ τσαγιού ελαιόλαδο
700 γραμ φρέσκα πλατιά φασολάκια καλά καθαρισμένα
400 γραμ ντομάτες φρέσκιες τριμμένες στον τρίφτη
1 φλιτζ τσαγιού μαϊντανό
1 κουτ σούπας ζάχαρη
1 κουτ σούπας ξύδι
Αλάτι, πιπέρι
|
|
 |
|
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τις μερίδες του κρέατος καλά. Αμέσως μετά ρίχνετε τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια και το τριμμένο κρεμμύδι. |
|
Ανακατεύετε καλά και σβήνετε με το λευκό κρασί. Αφήνετε τα υλικά να βράσουν σε σιγανή φωτιά τουλάχιστον για ½ ώρα. Ρίχνετε μέσα τα φασολάκια και ανακατεύετε. |
|
Αμέσως μετά προσθέτετε τις τριμμένες ντομάτες, τη ζάχαρη, το ξύδι και το μαϊντανό. Αφήνετε να πάρει βράση, μετριάζετε τη φωτιά και το αφήνετε να βράσει τουλάχιστον για ακόμα 45-60 λεπτά. Το φαγητό σας είναι έτοιμο.
|
|
|
|
|
|
|
|
_________________________________________________________________________________________ © eliasmamalakis.gr
|