|
Πλένετε τα κολοκυθάκια, κόβετε και πετάτε τις άκρες τους και κατόπιν τα κόβετε σε χοντρά μακρόστενα κομμάτια. Τα απλώνετε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στεγνώσουν για λίγα λεπτά. |
|
Αμέσως μετά τα αλατίζετε καλά και τα τηγανίζετε σε άφθονο καυτό λάδι χωρίς να τα αλευρώσετε. τα βγάζετε και τα αφήνετε να στραγγίξουν τα πολλά λάδια.
|
|
Βράζετε το σπαγγέτο σε άφθονο αλατισμένο νερό περίπου για 7 λεπτά. Μέσα στο νερό που θα βράσουν ρίχνετε το σαφράν από την αρχή ούτως ώστε τα ζυμαρικά να πάρουν ένα απαλό κίτρινο χρώμα και τη χαρακτηριστική μυρωδιά του σαφράν. |
|
Κρατήστε ένα κρασοπότηρο ζουμί που βράσανε τα μακαρόνια. Σουρώστε τα μακαρόνια. Στην ίδια κατσαρόλα που βράσανε ζεσταίνετε το φρέσκο βούτυρο. Μόλις μοσχομυρίσει και λειώσει καλά ρίχνετε μέσα τα μακαρόνια και ανακατεύετε. |
|
Τα περιχύνετε με το μακαρονόζουμο που κρατήσατε και ρίχνετε μέσα τη τριμμένη παρμεζάνα. Πιπερώνετε καλά και ανακατεύετε καλά. Σερβίρετε σε πιατέλα βάζοντας από πάνω τα τηγανητά κολοκυθάκια.
|
|
|
|
|