| Συνταγές |

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

 
Σαλάτα με μαυρομάτικα, καρότο σοτέ, μαϊντανό και φρέσκο κρεμμύδι
 
 
 
Υλικά για μια μεγάλη σαλατιέρα
350 γραμ φασόλια μαυρομάτικα
1 κρεμμύδι
1 καρότο για το βράσιμο
6 κλαράκια από σέλερυ
4 καρότα καλά καθαρισμένα
2 κουτ σούπας φρέσκο βούτυρο
1 κουτ σούπας ζάχαρη
1 φλιτζ τσαγιού μαϊντανό ψιλοκομμένο
4 φρέσκα κρεμμυδάκια καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες
1 ½ φλιτζ του καφέ ελαιόλαδο
1 κουτ γλυκού τζίντζερ τριμμένο
1 κουτ γλυκού ξύσμα λεμονιού
Χυμό από λεμόνι
1 κουτ γλυκού μουστάρδα σε σκόνη
 
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζετε 1 λίτρο νερό και ρίχνετε τα μαυρομάτικα φασόλια καλά πλυμένα μαζί με ένα κρεμμύδι και 1 καρότο.
Αλατίζετε ελαφρά και τα αφήνετε να βράσουν μέχρι να γίνουν τρυφερά χωρίς όμως να λειώσουν. Τα σουρώνετε και τα αφήνετε να κρυώσουν.
Παίρνετε τα 4 καθαρισμένα καρότα και τα κόβετε σε ροδέλες. Βάζετε το βούτυρο σε ένα τηγάνι, ρίχνετε μέσα τα καρότα και τα σοτάρετε καλά. Σβήνετε με 2-3 κουτ σούπας νερό και ρίχνετε μέσα τη ζάχαρη.
Μαγειρεύετε σε σιγανή φωτιά μέχρι να καραμελώσουν τα καροτάκια και να ψηθούν. Αλατίζετε ελαφρά και τα αφήνετε να κρυώσουν.
Ψιλοκόβετε το σέλερυ και ετοιμάζετε το dressing. Στο μπλεντεράκι του μίξερ σας ρίχνετε το ελαιόλαδο, το τριμμένο τζίντζερ, το ξύσμα λεμονιού, το χυμό από 1 λεμόνι και τη μουστάρδα σε σκόνη. Συμπληρώνετε ελάχιστο αλάτι και τα κτυπάτε μέχρι να γίνουν ένας ενιαίος πολτός.
Σε μια μεγάλη σαλατιέρα ρίχνετε τα μαυρομάτικα φασόλια, το ψιλοκομμένο σέλερυ, το μαϊντανό, τα γλασαρισμένα καροτάκια και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Τα περιχύνετε με το dressing και ανακατεύετε καλά.
   
 
 
 
 
_________________________________________________________________________________________  © eliasmamalakis.gr