|
Ξεχωρίζετε τους κρόκους από τα ασπράδια των αυγών. Χτυπάτε τα ασπράδια σε μια σφιχτή μαρέγκα. Τη βάζετε στο ψυγείο. |
|
Ετοιμάζετε μια μπεσαμέλ. Σε μια κατσαρόλα σοτάρετε το αλεύρι μαζί με το βούτυρο μέχρι το αλεύρι να ξανθύνει καλά. Ρίχνετε μέσα το γάλα ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα μέχρι να σχηματιστεί μια απαλή μπεσαμέλ. Όχι πολύ σφικτή. |
|
Ρίχνετε μπόλικο πιπέρι, μια πρέζα μοσχοκάρυδο. Βγάζετε τη μπεσαμέλ από τη φωτιά και ρίχνετε τους 3 κρόκους αβγών ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ενσωματωθούν με τη μπεσαμέλ. |
|
Συνεχίζοντας ρίχνετε τα τριμμένα τυριά ανακατεύοντας συνεχώς. Τέλος ρίχνετε τη μαρέγκα ανακατεύοντας απαλά μέχρι να ενσωματωθεί με το υπόλοιπο μείγμα. |
|
Βουτυρώνετε και αλευρώνετε μια μεγάλα φόρμα του σουφλέ, την τινάζετε να φύγει το περισσευούμενο αλεύρι και αδειάζετε μέσα το μείγμα μέχρι τα 2/3 του ύψους. |
|
Τη βάζετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο και την παρατηρείτε απ' έξω χωρίς να ανοίξετε την πόρτα του φούρνου. Μόλις το σουφλέ φουσκώσει πάνω από το χείλος της φόρμας και πάρει ένα ρόδινο χρώμα το βγάζετε και το σερβίρετε αμέσως στο τραπέζι. |
|
Το τρώτε ζεστό σερβίροντάς το με ένα κουτάλι, γαρνίροντάς το με λίγο πράσινη σαλάτα. |
|
|
|
Αν θέλετε μέσα στο μείγμα του σουφλέ προσθέστε 2-3 κουταλιές ψιλοκομμένο ζαμπόν ή και 2 κουτ σούπας ψιλοκομμένο άνηθο. |