| Συνταγές |

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

 
Παστίτσιο
 
 
 
Υλικά για 8 άτομα
600 γραμ κιμά μοσχαρίσιο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4 κουτ ελαιόλαδο
400 γραμ ντομάτες ώριμες τριμμένες
1/2 κιλό χοντρά μακαρόνια για παστίτσιο
1/2 φλιτζ φρέσκο βούτυρο
2 φλιτζ τριμμένο τυρί
για την μπεσαμέλ
2 κουτ βούτυρο
2 κουτ αλεύρι
2 1/2 φλιτζ γάλα
1 αβγό
αλάτι, πιπέρι
λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο
 
Σοτάρουμε στις 4 κουταλιές ελαιόλαδο το κρεμμύδι και τον κιμά ανακατεύοντας συνέχεια
Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε τις ντομάτες. Σιγοβράζουμε για 30 περίπου λεπτά μέχρι να πήξει η σάλτσα.
Βράζουμε στο μεταξύ τα μακαρόνια σε μπόλικο αλατισμένο νερό. Τα σουρώνουμε. Τα πασπαλίζουμε με τη μισή ποσότητα τυριού.
Ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ. Λιώνουμε το βούτυρο και ρίχνουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Προσθέτουμε το γάλα λίγο-λίγο ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να γίνει το μείγμα μια κρέμα.
Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το μοσχοκάρυδο. Προσθέτουμε το αβγό εκτός φωτιάς, ελαφρά χτυπημένο και ανακατεύουμε ζωηρά. Ρίχνουμε το υπόλοιπο τυρί μέσα στην μπεσαμέλ.
Σε ένα πυρίμαχο σκεύος ελαφρά βουτυρωμένο βάζουμε τα μακαρόνια .Από πάνω στρώνουμε τον κιμά.
Απλώνουμε στην επιφάνεια την μπεσαμέλ. Πασπαλίζουμε με λίγο τυρί .
Ψήνουμε το παστίτσιο στους 170ο για 45 λεπτά περίπου και μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
Το σερβίρουμε αφού περάσει τουλάχιστον μισή ώρα απο το ψήσιμο.
   
 
 
 
 
_________________________________________________________________________________________  © eliasmamalakis.gr