|
Σοτάρουμε στις 4 κουταλιές ελαιόλαδο το κρεμμύδι και τον κιμά ανακατεύοντας συνέχεια |
|
Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε τις ντομάτες. Σιγοβράζουμε για 30 περίπου λεπτά μέχρι να πήξει η σάλτσα. |
|
Βράζουμε στο μεταξύ τα μακαρόνια σε μπόλικο αλατισμένο νερό. Τα σουρώνουμε. Τα πασπαλίζουμε με τη μισή ποσότητα τυριού. |
|
Ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ. Λιώνουμε το βούτυρο και ρίχνουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Προσθέτουμε το γάλα λίγο-λίγο ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να γίνει το μείγμα μια κρέμα. |
|
Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το μοσχοκάρυδο. Προσθέτουμε το αβγό εκτός φωτιάς, ελαφρά χτυπημένο και ανακατεύουμε ζωηρά. Ρίχνουμε το υπόλοιπο τυρί μέσα στην μπεσαμέλ. |
|
Σε ένα πυρίμαχο σκεύος ελαφρά βουτυρωμένο βάζουμε τα μακαρόνια .Από πάνω στρώνουμε τον κιμά. |
|
Απλώνουμε στην επιφάνεια την μπεσαμέλ. Πασπαλίζουμε με λίγο τυρί . |
|
Ψήνουμε το παστίτσιο στους 170ο για 45 λεπτά περίπου και μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια. |
|
Το σερβίρουμε αφού περάσει τουλάχιστον μισή ώρα απο το ψήσιμο. |
|
|
|
|