| Συνταγές |

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

 
Λωλή( Σίφνος )
 
 
 
1 κιλό κολοκύθα κομμένη σε κυβάκια.
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
1 νεροπότηρο χυμό πορτοκαλιού
1 νεροπότηρο ελαιόλαδο
1 ποτήρι νερού ζάχαρη
1 φλιτζάνι του καφέ κονιάκ
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
½ κουταλάκι γλυκού τριμμένο γαρίφαλο
2 κουταλάκια γλυκού μπέικιν πάουντερ (ή μαγειρική σόδα)
2 κουταλιές σούπας μέλι
300 γρ. μαύρη σταφίδα
½ κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
 
Σ ένα μεγάλο μπώλ βάζετε αλεύρι και τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύετε καλά και ρίχνετε τα κυβάκια της κολοκύθας και ξαναανακατεύετε.
Απλώνετε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί με 35 εκ διάμετρο και πασπαλίζετε μπόλικο σουσάμι από πάνω
Το βάζετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 1 ώρα .
   
Τη πίτα αυτή τη φτιάχνουν στη Σίφνο. Είναι νηστίσιμη.
 
 
 
 
_________________________________________________________________________________________  © eliasmamalakis.gr