|
Ξύνετε εξωτερικά τα κολοκύθια και κόβετε και τις δύο άκρες προσέχοντας να ανοίξει μόνο η μία πλευρά και φυλάτε το καπάκι.
|
|
Με ειδικό εργαλείο βγάζετε το εσωτερικό από κάθε κολοκυθάκι. |
|
Σ ένα μπόλ ανακατεύετε τον κιμά με το κρεμμύδι το ρύζι την ντομάτα και τα αρωματικά. Ρίχνετε τριμμένα και λίγα κομματάκια από το εσωτερικό του κολοκυθιού και 2 κουταλιές λάδι. Αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε καλά. |
|
Μ ένα κουταλάκι γεμίζετε τα κολοκυθάκια τα κλείνετε με το καπάκι που έχετε φυλάξει και τα τοποθετείτε ένα ενα σε μία φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα. |
|
Προσθέτετε το υπόλοιπο λάδι αλατίζετε τα κολοκυθάκια ρίχνετε μισό ποτήρι νερό και τα αφήνετε να σιγοβράσουν για 45 λεπτά περίπου |
|
Ελέγχετε συχνά και προσθέτετε αν χρειάζεται νερό.
Όταν βράσουν αποσύρετε από τη φωτιά. |
|
Σ ένα μπόλ κτυπάτε τα ασπράδια μέχρι να γίνουν πυκνή μαρέγκα.
Προσθέτετε σιγά τον κρόκο ενώ συνεχίζετε το χτύπημα καθώς και το χυμό λεμονιού. Στο τέλος προσθέτετε ζωμό από τη κατσαρόλα. |
|
Περιχύνετε τα κολοκυθάκια με το αυγολέμονο και ανακινείτε τη κατσαρόλα. |
|
|
|
Σημείωση Μπορείτε να γεμίσετε και ντομάτες και πιπεριές.
|