| Συνταγές |

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

 
Κολοκυθάκια γεμιστά στη κατσαρόλα
 
 
 
1 ½ κιλό μέτρια ίδιου μεγέθους κολοκύθια
500 γραμμ κιμά
½ φλιτζάνι τσαγιού ρύζι καρολίνα
½ φλιτζάνι τσαγιού λάδι
1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο
1 ντομάτα τριμμένη
2 κ.σ μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι πιπέρι
5,6 φυλλαράκια δυόσμου ψιλοκομμένα
Για το αυγολέμονο
1 κρόκο αυγού
2 ασπράδια
χυμό από 2 λεμόνια
 
Ξύνετε εξωτερικά τα κολοκύθια και κόβετε και τις δύο άκρες προσέχοντας να ανοίξει μόνο η μία πλευρά και φυλάτε το καπάκι.
Με ειδικό εργαλείο βγάζετε το εσωτερικό από κάθε κολοκυθάκι.
Σ ένα μπόλ ανακατεύετε τον κιμά με το κρεμμύδι το ρύζι την ντομάτα και τα αρωματικά. Ρίχνετε τριμμένα και λίγα κομματάκια από το εσωτερικό του κολοκυθιού και 2 κουταλιές λάδι. Αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε καλά.
Μ ένα κουταλάκι γεμίζετε τα κολοκυθάκια τα κλείνετε με το καπάκι που έχετε φυλάξει και τα τοποθετείτε ένα ενα σε μία φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα.
Προσθέτετε το υπόλοιπο λάδι αλατίζετε τα κολοκυθάκια ρίχνετε μισό ποτήρι νερό και τα αφήνετε να σιγοβράσουν για 45 λεπτά περίπου
Ελέγχετε συχνά και προσθέτετε αν χρειάζεται νερό. Όταν βράσουν αποσύρετε από τη φωτιά.
Σ ένα μπόλ κτυπάτε τα ασπράδια μέχρι να γίνουν πυκνή μαρέγκα. Προσθέτετε σιγά τον κρόκο ενώ συνεχίζετε το χτύπημα καθώς και το χυμό λεμονιού. Στο τέλος προσθέτετε ζωμό από τη κατσαρόλα.
Περιχύνετε τα κολοκυθάκια με το αυγολέμονο και ανακινείτε τη κατσαρόλα.
   
Σημείωση Μπορείτε να γεμίσετε και ντομάτες και πιπεριές.
 
 
 
 
_________________________________________________________________________________________  © eliasmamalakis.gr