| Συνταγές |

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

 
Κοθίδο Μαδριλένιο(Cocιdo Madrileno)
 
 
 
1 αυτί γουρουνιού 500γραμμ (ορέχα)
1 κομμάτι χαμόν 50 γραμμ (curado,Proschiuto)
1 ουρά γουρουνιού 100γραμμ
1 κομμάτι μοσχάρι 100 γραμμ (μορθίγιο)
1 τεμ πλευρά χοιρινού 50γραμμ.
1 φιλέτο κοτόπουλο με πέτσα 150 γραμμ
1 λουκάνικο με αίμα (Μορθίγια) Morcilla 100 gr
1 Chorizo τσορίθο 50 γραμμ
1 κομμάτι λαρδί Τοθίνο 50 γραμμ Tocino
1 Μπριζόλα παστή espinado 80gram
Αλάτι
1 καροτάκι καθαρισμένο
1 πατάτα καθαρισμένη
½ κρεμμύδι καθαρισμένο
2 φύλλα λάχανου
1 μπωλ ρεβίθια μουλιασμένα 1 νύχτα και βρασμένα με λίγο κρεμμύδι και ζωμό από το κρέας.
1 μπολάκι φιδέ
Αλάτι
Λάδι.
 
Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βάζετε νερό και ρίχνετε μέσα πρώτα το αυτί του χοιρινού και τα υπόλοιπα κρέατα (ουρά ,κοτόπουλο, το λουκάνικο, λαρδί, τα καπνιστά και παστά κρέατα (Τα λουκάνικα με το αίμα μπαίνουν στο τέλος)
Αφήνετε να πάρουν μία βράση και ξαφρίζετε. Προσθέτετε τη πατάτα ,καρότο, κρεμμύδι, τα φύλλα λάχανου και τα ρεβίθια. Αλατίζετε ελαφρά και αφήνετε να βράσουν.
Εν τω μεταξύ σ ένα κατσαρολάκι σε διπλανό μάτι βάζετε λίγο από το ζωμό. Αφήνετε να πάρει βράση και ρίχνετε τον φιδέ.
Στη μεγάλη κατσαρόλα που βράζει δίπλα ρίχνετε και το τελευταίο υλικό που είναι το λουκάνικο με αίμα. ΄Οταν τα υλικά βράσουν καλά αποσύρετε τη κατσαρόλα από τη φωτιά.
Για το σερβίρισμα .Σένα βαθύ πιάτο βάζετε κομμάτια από όλα τα είδη κρέατος που τα έχετε κόψει σε μπουκίτσες Σένα άλλο πιάτο σερβίρετε τα λαχανικά. Από πάνω τα ρεβίθια και στο τέλος λίγο ωμό λάδι. Σερβίρετε με τον φιδέ.
   
Κλασικό φαγητό της Μαδρίτης Chef Marco Mota
 
 
 
 
_________________________________________________________________________________________  © eliasmamalakis.gr