- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - |
|
|
|
|
 |
|
Ελαιόλαδο
1 μπουτάκι αρνίσιο κομμένο στα 4
1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
2 σκελίδες σκόρδο
4-5 φύλλα δάφνης
1 κλαράκι μαντζουράνα
λίγο θυμάρι
λίγο δεντρολίβανο
2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
1 πράσο
κάρδαμο
κόλλιανδρο
τριμμένο μοσχοκάρυδο
ρίγανη
πιπέρι
1 καθαρισμένο κυδώνι
αλάτι
300 γραμ καθαρισμένα φρέσκα ξεσπιρισμένα κουκιά
νερό όσο χρειαστεί
Για το φρίκε:
Ελαιόλαδο
2 φλιτζάνια του τσαγιού πράσινο στάρι(Φρίκε)
1 καρότο ψιλοκομμένο
1 ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
Αλάτι
Πιπέρι
2,3 φυλλαράκια μαντζουράνας
νερό
|
|
 |
|
Ρίχνετε 1 φλιτζανάκι του καφέ λάδι σε μία κατσαρόλα να ζεσταθεί και προσθέτετε το κρέας . Στη συνέχεια ρίχνετε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τη δάφνη, τη μαντζουράνα, το θυμάρι, το δεντρολίβανο και ανακατεύετε. |
|
Προσθέτετε τα καρότα, το πράσο, το κάρδαμο, το κόλλιανδρο, το τριμμένο μοσχοκάρυδο,ρίγανη, το πιπέρι, το κυδώνι και ανακατεύετε. |
|
Ρίχνετε στη κατσαρόλα νερό μέχρι να σκεπαστούν τα υλικά , προσθέτετε αλάτι, τα κουκιά, σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσει.
|
|
Για το φρίκε
Ρίχνετε λάδι σε μια κατσαρόλα μαζί με το πράσινο στάρι, αφήνετε για λίγο να σοταριστεί και προσθέτετε 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι, καρότο, αλάτι, πιπέρι,λίγη μαντζουράνα,1 φλιτζάνι νερό, ανακατεύετε και αφήνετε να βράσει μέχρι να πιεί τα υγρά του.
|
|
Σερβίρετε το αρνάκι μαζί με το φρίκε.Γαρνίρετε με σπόρους από ρόδι
|
|
|
|
|
|
|
|
_________________________________________________________________________________________ © eliasmamalakis.gr
|