| Συνταγές |

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

 
Αρνάκι με φρίκε
 
 
 
Ελαιόλαδο
1 μπουτάκι αρνίσιο κομμένο στα 4
1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
2 σκελίδες σκόρδο
4-5 φύλλα δάφνης
1 κλαράκι μαντζουράνα
λίγο θυμάρι
λίγο δεντρολίβανο
2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
1 πράσο
κάρδαμο
κόλλιανδρο
τριμμένο μοσχοκάρυδο
ρίγανη
πιπέρι
1 καθαρισμένο κυδώνι
αλάτι
300 γραμ καθαρισμένα φρέσκα ξεσπιρισμένα κουκιά
νερό όσο χρειαστεί

Για το φρίκε:
Ελαιόλαδο
2 φλιτζάνια του τσαγιού πράσινο στάρι(Φρίκε)
1 καρότο ψιλοκομμένο
1 ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
Αλάτι
Πιπέρι
2,3 φυλλαράκια μαντζουράνας
νερό
 
Ρίχνετε 1 φλιτζανάκι του καφέ λάδι σε μία κατσαρόλα να ζεσταθεί και προσθέτετε το κρέας . Στη συνέχεια ρίχνετε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τη δάφνη, τη μαντζουράνα, το θυμάρι, το δεντρολίβανο και ανακατεύετε.
Προσθέτετε τα καρότα, το πράσο, το κάρδαμο, το κόλλιανδρο, το τριμμένο μοσχοκάρυδο,ρίγανη, το πιπέρι, το κυδώνι και ανακατεύετε.
Ρίχνετε στη κατσαρόλα νερό μέχρι να σκεπαστούν τα υλικά , προσθέτετε αλάτι, τα κουκιά, σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσει.
Για το φρίκε Ρίχνετε λάδι σε μια κατσαρόλα μαζί με το πράσινο στάρι, αφήνετε για λίγο να σοταριστεί και προσθέτετε 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι, καρότο, αλάτι, πιπέρι,λίγη μαντζουράνα,1 φλιτζάνι νερό, ανακατεύετε και αφήνετε να βράσει μέχρι να πιεί τα υγρά του.
Σερβίρετε το αρνάκι μαζί με το φρίκε.Γαρνίρετε με σπόρους από ρόδι
   
 
 
 
 
_________________________________________________________________________________________  © eliasmamalakis.gr