- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - |
|
Αγκινάρες Ιερουσαλήμ με κοτόπουλο
|
|
|
|
|
 |
|
Υλικά για 6 άτομα
6,7 Αγκινάρες καθαρισμένες όπως οι πατάτες
Μισό νεροπότηρο ηλιέλαιο
Ελαιόλαδο
6 Φιλέτα κοτόπουλου
Ψιλοκομμένο δεντρολίβανο
15 κρεμμύδια κοκκάρια ολόκληρα
μπόλικα καρότα κομμένα σε μπαστουνάκια
Κλαράκια σέλερι κομμένο σε μπαστουνάκια
10 σκελίδες σκόρδο
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε χοντρά κομμάτια
1 κίτρινη πιπεριά κομμένη σε χοντρά κομμάτια
μείγμα από μαύρο, άσπρο και κόκκινο πιπέρι
φρέσκο θυμάρι
10 μανιτάρια κομμένα στα 4
αλάτι
|
|
 |
|
Ζεματάτε τις αγκινάρες σε νερό που βράζει μαζί με λίγο αλάτι για περίπου 10 λεπτά, |
|
Όσο βράζουν, σε άλλη κατσαρόλα ρίχνετε το ηλιέλαιο, το ελαιόλαδο, περιμένετε να ζεσταθούν και ρίχνετε τα φιλέτα κοτόπουλου να τσιγαριστούν. Γυρίζετε μέχρι να ροδίσουν και οι 2 πλευρές.
|
|
Αποσύρετε τις αγκινάρες από την κατσαρόλα, τις βάζετε σε ένα μπολ και τις αφήνετε στην άκρη. |
|
Μόλις τσιγαριστούν τα κομμάτια κοτόπουλου, προσθέτετε μέσα τις αγκινάρες, ανακατεύετε και αφήνετε για περίπου 10 λεπτά να πάρουν χρώμα. Προσθέτετε το δεντρολίβανο.
|
|
Σε ένα γουόκ, ρίχνετε ελαιόλαδο, τα κοκκάρια και τα αφήνετε να σωταριστούν. Προσθέτετε τα καρότα, το σέλερι, το σκόρδο, ανακατεύετε και ρίχνετε τις πιπεριές . |
|
Προσθέτετε το μείγμα από πιπέρια, το φρέσκο θυμάρι και ανακατεύετε. Ρίχνετε τα μανιτάρια, προσθέτετε αλάτι,αφήνετε για λίγο να βράσουν και κατεβάζετε από τη φωτιά.
|
|
Αδειάζετε σε ένα ταψί το κοτόπουλο με τις αγκινάρες, από πάνω τα λαχανικά το βάζετε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά.
|
|
|
|
Οι αγκινάρες Ιερουσαλήμ δεν υπάρχουν στην ελληνική Αγορά.Μπορείτε να τις αντικαταστήσετε με ρέβα η γλυκοπατάτες |
|
|
|
_________________________________________________________________________________________ © eliasmamalakis.gr
|