| Συνταγές |

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

 
Σκαλοπίνια με σάλτσα πορτοκάλι (Εσκαλοπίνες α λα ναράνχα)
 
 
 
3 Σκαλοπίνια μοσχαρίσια
3 καροτάκια καθαρισμένα βρασμένα ελαφρά σοταρισμένα με βούτυρο και κομμένα
3 μικρά κολοκυθάκια καθαρισμένα ,αλατισμένα και σοταρισμένα με βούτυρο
Ζάχαρη
2 μανταρίνια καθαρισμένα
1 φλιτζάνι δαμάσκηνα
Ξύσμα από πορτοκάλι
Η φλούδα από πορτοκάλι
Xυμός από 2 πορτοκάλια
1 ποτηράκι πόρτο
1 ποτηράκι κονιάκ
Κουαντρώ
Κιουρασάο
Ζωμό κρέατος
Αλεύρι για πανάρισμα
Λάδι για τηγάνισμα
 
Σ ένα τηγάνι βάζετε λάδι. Αλατίζετε τα σκαλοπίνια ελαφρά .Τα αλευρώνετε και από τις δύο πλευρές και τα βάζετε στο τηγάνι για να σοταριστούν και από τις δύο πλευρές. Μόλις σοταριστούν τα βγάζετε σ ένα πιάτο.
Καθαρίζετε το τηγάνι και προετοιμάζετε τη σάλτσα. Βάζετε στο τηγάνι 2,5 κουταλιές ζάχαρη .Αφήνετε τη ζάχαρη να γίνει καραμέλλα ανακατεύοντας.Σβήνετε με ένα φλιτζανάκι του καφέ χυμό πορτοκάλι.
Ρίχνετε 1 κουταλιά μαρμελάδα βατόμουρο και ανακατεύετε να διαλυθεί και να δέσει. Ρίχνετε το μπράντυ 2 κ.σ συνεχίζετε με πόρτο (2 κ.σ) και ξαναανακατεύετε.
Προσθέτετε 1 φλιτζάνι ζωμό κρέατος Ρίχνετε 1 κ,σ ξύσμα πορτοκαλιού,Χαμηλώνετε τη φωτιά.Συνεχίζετε με 1 .γλυκού κουαντρώ και λίγες σταγόνες κιουρασάο. Μόλις δέσει η σάλτσα σβήνετε τη φωτιά .
Στήνετε το πιάτο Βάζετε τα κολοκυθάκια,τα καροτάκια 2,3 δαμάσκηνα ,τα μανταρίνια και από πάνω ρίχνετε τη σάλτσα.
   
Σεφ CARLOS PALOMAR HERRERO.Eστιατόριο L albufera
 
 
 
 
_________________________________________________________________________________________  © eliasmamalakis.gr