- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - |
|
|
|
|
 |
|
2 Λουκανικάκια τσορίζο
2 λουκανικάκια μορθίγια
1 μουσούδα τεμαχισμένη(μόρο)
1,200 κιλό Κάγιος (Πατσάς) καθαρισμένος και τεμαχισμένος σε κομμάτια
200 γραμμ τοθίνο(Λαρδί)
300 γραμμ Μορθίγιο (ποντίκι)
1 μεγάλο κρεμμύδι ολόκληρο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι χαμόν ψιλοκομμένο
Αλεύρι
Αλάτι
Σάλτσα ντομάτας
2 σκελίδες σκόρδο
Πάπρικα
Λάδι έξτρα παρθένο αρωματισμένο με σκόρδα και πιπέρια
2 πιπερίτσες
2 φύλλα δάφνης
|
|
 |
|
Σε μια βαθειά κατσαρόλα βάζετε 2 λίτρα νερό και όσο είναι ακόμα κρύο, βάζετε το πατσά και τα υπόλοιπα κρέατα (Τσορίζο, μορθίγια, μόρο, κάγιος, τοθίνο, μορθίγιο).
Μόλις πάρει βράση προσθέτετε το ολόκληρο κρεμμύδι.Αφήνετε να βράσει για μία ώρα.
|
|
Εν τω μεταξύ θα φτιάξετε τη σάλτσα
Σ ένα τηγάνι βάζετε 4, 5 κουταλιές ελαιόλαδο .Προσθέτετε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 2 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες, 1 πιπερίτσα ,τη δάφνη ,το χαμόν ψιλοκομμένο, 2 κοφτά κουταλάκια αλεύρι, ελάχιστη πάπρικά, 2 κ, σ σάλτσα ντομάτας, λίγο αλάτι. Μόλις πάρει μία βράση προσθέτετε 2 κουτάλες της σούπας από το ζωμό που βράζει.
Αφήνετε να δέσει για λίγο η σάλτσα.
|
|
Μόλις περάσει μία ώρα που βράσουν τα κρέατα αδειάζετε τη σάλτσα που είναι στο τηγάνι μέσα στη κατσαρόλα με τα κρέατα.
|
|
Αφήνετε να βράσουν για μία ώρα ακόμη και σερβίρετε.
|
|
|
|
Το φαγητό αυτό το έτρωγαν οι ευγενείς. Οι φτωχοί αντικαθιστούσαν τις κοιλιές με ρεβύθια. Ας σημειωθεί ότι χαρακτηριστική κουζίνα δεν υπήρχε στη Μαδρίτη. ΄Εχουν μείγμα άλλων κουζινών.
Μας το έφτιαξε ο Σεφ Χαβιέρ στο Ξενοδοχείο Paseo del Arte
|
|
|
|
_________________________________________________________________________________________ © eliasmamalakis.gr
|