|
Σε βραστό νερό, ρίχνετε τις πατάτες να βράσουν μαζί με τα φύλλα λάχανου και αφήνετε για 20 λεπτά μέχρι το λάχανο να γίνει τρυφερό. Τα αποσύρετε από την κατσαρόλα και τα τοποθετείτε σε δυο διαφορετικά μπολ.
|
|
Σε βαθύ τηγάνι ρίχνετε ελαιόλαδο και προσθέτετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι να σωταριστεί καλά. Μόλις σωταριστεί , προσθέτετε το σκόρδο, το μαιντανό, αλάτι, πιπέρι και την ψιλοκομμένη παντσέτα. |
|
Στη συνέχεια προσθέτετε τη μπουτυφάρα. Αφήνετε για λίγο και χαμηλώνουμε τη φωτιά στο 1.
|
|
Ψιλοκόβετε το βρασμένο λάχανο, το ρίχνετε στο τηγάνι με τα υπόλοιπα υλικά, προσθέτετε τις βρασμένες πατάτες και με 2 πιρούνια πιέζετε τα υλικά μέσα στο τηγάνι να γίνουν πουρές.
|
|
Στη μέση ενός μεγάλου πιάτου, τοποθετείτε ένα τσέρκι και το γεμίζετε με τον πουρέ. Αποσύρουμε το τσέρκι.
|
|
Σε καθαρό τηγάνι, ρίχνετε ελαιόλαδο και προσθέτετε την ολόκληρη παντσέτα να τηγανιστεί και από τις δύο πλευρές.
|
|
Τη σερβίρετε πάνω από τον πουρέ, Στολίζετε με το σχινόπρασο, την πάπρικα και φρέσκο ελαιόλαδο.
|
|
|
|
Μπουτυφάρα είναι είδος λουκάνικου, φτιαγμένο με αίμα χοιρινού. |