| Συνταγές |

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

 
Αγκινάρες Ιρίων με πουρέ γλυκοπατάτας
 
 
 
Υλικά για 4,5 άτομα
8 αγκινάρες
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
ελαιόλαδο
1 φλούδα από πορτοκάλι
1 κ.σ σινάπόσπορο
αλάτι
χυμό από 2 λεμόνια
νερό όσο χρειαστεί

Για τον πουρέ:
4 βρασμένες γλυκοπατάτες
λίγα βρασμένα καρότα
άσπρο πιπέρι
τριμμένη γραβιέρα
 
Καθαρίζετε τις αγκινάρες μία ,μία τις αλείφετε με λεμόνι και τις βάζετε σ ένα μπολ με νερό για να μην μαυρίζουν.
Σε μια κατσαρόλα, τσιγαρίζετε τα κρεμμύδια και προσθέτετε τις αγκινάρες. Αφού πάρουν μια βράση, προσθέτετε τον άνηθο, το πορτοκάλι, τους σπόρους, λίγο αλατάκι .Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε να βράσουν.
Προσθέτετε στη συνέχεια το χυμό από τα λεμόνια, νερό ίσα να καλύψει τις αγκινάρες και αφήνετε να βράσουν. Όσο βράζουν, ετοιμάζετε τον πουρέ:
Καθαρίζετε τις βρασμένες γλυκοπατάτες, τις κάνετε πουρέ με το ειδικό εργαλείο σε ένα μπολ, μαζί με τα καρότα.
Παροσθέτετε λίγο ζωμό από τις αγκινάρες που βράζουν στη διπλανή κατσαρόλα, λίγο λάδι, λίγο άσπρο πιπέρι, λίγη τριμμένη γραβιέρα και λίγο αλατάκι.
Σερβίρετε σ΄’ενα πιάτο τις αγκινάρες με τον πουρέ.
   
Ονομαστές είναι οι αγκινάρες Ιρίων.Αναζητείστε τες στις Λαικές αγορές.Είναι πεντανόστιμες.
 
 
 
 
_________________________________________________________________________________________  © eliasmamalakis.gr