- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - |
|
Αγκινάρες Ιρίων με πουρέ γλυκοπατάτας
|
|
|
|
|
 |
|
Υλικά για 4,5 άτομα
8 αγκινάρες
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
ελαιόλαδο
1 φλούδα από πορτοκάλι
1 κ.σ σινάπόσπορο
αλάτι
χυμό από 2 λεμόνια
νερό όσο χρειαστεί
Για τον πουρέ:
4 βρασμένες γλυκοπατάτες
λίγα βρασμένα καρότα
άσπρο πιπέρι
τριμμένη γραβιέρα
|
|
 |
|
Καθαρίζετε τις αγκινάρες μία ,μία τις αλείφετε με λεμόνι και τις βάζετε σ ένα μπολ με νερό για να μην μαυρίζουν.
|
|
Σε μια κατσαρόλα, τσιγαρίζετε τα κρεμμύδια και προσθέτετε τις αγκινάρες. Αφού πάρουν μια βράση, προσθέτετε τον άνηθο, το πορτοκάλι, τους σπόρους, λίγο αλατάκι .Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε να βράσουν. |
|
Προσθέτετε στη συνέχεια το χυμό από τα λεμόνια, νερό ίσα να καλύψει τις αγκινάρες και αφήνετε να βράσουν. Όσο βράζουν, ετοιμάζετε τον πουρέ:
|
|
Καθαρίζετε τις βρασμένες γλυκοπατάτες, τις κάνετε πουρέ με το ειδικό εργαλείο σε ένα μπολ, μαζί με τα καρότα. |
|
Παροσθέτετε λίγο ζωμό από τις αγκινάρες που βράζουν στη διπλανή κατσαρόλα, λίγο λάδι, λίγο άσπρο πιπέρι, λίγη τριμμένη γραβιέρα και λίγο αλατάκι. |
|
Σερβίρετε σ΄’ενα πιάτο τις αγκινάρες με τον πουρέ.
|
|
|
|
Ονομαστές είναι οι αγκινάρες Ιρίων.Αναζητείστε τες στις Λαικές αγορές.Είναι πεντανόστιμες. |
|
|
|
_________________________________________________________________________________________ © eliasmamalakis.gr
|