- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - |
|
Ψάρι με τσουκνίδες(Ναύπλιο)
|
|
|
|
|
 |
|
Για 4 άτομα
600 γραμμ ψάρι
80o γραμμ τσουκνίδες
1 ποτήρι κρασιού κόκκινο κρασί
1 κρασοπότηρο ελαιόλαδο
4 μικρά κρεμμύδια κομμένα σε φετούλες
5,6 φρέσκα κρεμμύδια
4 κ. του γλυκού ζάχαρη
2 κ.σ μαύρες σταφίδες χωρίς κουκούτσι
1 μπολάκι σάλτσα ντομάτας
1 ποτηράκι του κρασιού ροζέ κρασί
αλάτι, πιπέρι
ελαιόλαδο για το ταψί
|
|
 |
|
Σε νερό που βράζει, ρίχνετε κόκκινο κρασί και προσθέτετε τις τσουκνίδες να ζεματιστούν για περίπου 7 λεπτά. Σουρώνετε τις τσουκνίδες και τις βάζετε σ ενα μπόλ.
|
|
Εκτέλεση για τη σάλτσα:
Σ’ένα τηγάνι ρίχνετε το ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια κομμένα σε φετούλες, περιμένετε να ξανθύνουν και προσθέτετε τη ζάχαρη.
|
|
Ανακατεύετε και ρίχνετε τις σταφίδες και τη σάλτσα ντομάτας. Μόλις κοχλάσει λίγο, σβήνετε με το ροζέ κρασί. Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι και αφήνετε να πάρει μια βράση.
|
|
Βάζετε λίγο λάδι σε ένα ταψί, κόβετε τα χόρτα στη μέση και τα στρώνετε στο ταψί. Τοποθετείτε από πάνω το ψάρι, τη σάλτσα, τα φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα, λίγο λάδι ακόμα και βάζετε το ταψί στο φούρνο. |
|
Αφήνετε να ψηθεί για μισή ώρα περίπου. |
|
|
|
|
|
|
|
_________________________________________________________________________________________ © eliasmamalakis.gr
|