Υλικά για 6 άτομα
100 γραμμ κόκκινο καλαμπόκι μουλιασμένο
100 γραμμ σιτάρι μουλιασμένο
100 γραμμ ρεβίθια με τη φλούδα τους μουλιασμένα
100 γραμμ άσπρα φασόλια μουλιασμένα
100 γραμμ μαυρομάτικα-ως έχουν
100 γραμμ φακές ως έχουν
Κόκκινο κρασί
Αλάτι
Σε νερό σε κατσαρόλα, ρίχνετε όλα τα όσπρια.΄Αλλα μουλιασμένα από πριν σύμφωνα με τις οδηγίες και άλλα ως έχουν.Τ’αφήνετε να βράσουν για τουλάχιστον μια ώρα.
Ανακατεύετε και αλατίζετε.Αφήνετε να βράσουν για λίγο ακόμα.
Σερβίρετε τα όσπρια και σε κάθε πιάτο βάζετε ένα ποτηράκι κόκκινο κρασί.
Απλό και πεντανόστιμο πιάτο.Μας το έφτιαξαν στον Φενεό της Κορινθίας.