| Συνταγές |

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

 
Σολομός κόσαρι(Κάιρο)
 
 
 
1 φέτα σολομού
1 μεσαίο κρεμμύδι τσιγαρισμένο
1 φλιτζ βρασμένο ρύζι
1 φλιτζ βρασμένα ρεβύθια
1 φλιτζ βρασμένες κόκκινες φακές
1 φλιτζ κοφτό μακαρονάκι
1 φλιτζ σπαγγέτι
1 φλιτζ έτοιμη σάλτσα ντομάτας
μείγμα από: μουστάρδα, σκόρδο, λεμόνι, λάδι, αλάτι & πιπέρι άσπρο πιπέρι
κύμινο
αλάτι
λίγο τσίλι
βασιλικό
ελαιόλαδο
 
Μαρινάρετε το σολομό με το μείγμα που έχετε ετοιμάσει.
Βάζετε σε ένα τηγάνι λίγο λάδι και τοποθετείτε μέσα το σολομό, ίσα ίσα να σωταριστεί και από τις δύο πλευρές.
Σε άλλο τηγάνι, ετοιμάζετε το κόσαρι: ρίχνετε στο τηγάνι το ρύζι, τις φακές, το κοφτό μακαρονάκι το σπαγγέτι και τα ρεβύθια, όλα βρασμένα από πριν. Προσθέτετε λίγο σωταρισμένο κρεμμύδι, αλάτι, πιπέρι, κύμινο, αποξηραμένη καυτερή πιπεριά, ανακατεύετε και αφήνετε να σωταριστούν για λίγο.
Σερβίρετε το κόσαρι στην άκρη ενός οβάλ πιάτου, από πάνω το σολομό και τη σάλτσα ντομάτας. Γαρνίρετε με σωταρισμένο κρεμμύδι & λίγο βασιλικό.
   
 
 
 
 
_________________________________________________________________________________________  © eliasmamalakis.gr