| Συνταγές |

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

 
Κατσικάκι κοκκινιστό με πατάτες(Κύμη)
 
 
 
για 10 άτομα
2 κ. κατσικάκι κομμένο σε μερίδες
1 ½ κιλό πατάτες
1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια χοντροκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο
2 φύλλα δάφνης
1 νεροπότηρο λευκό κρασί
3 νεροπότηρα ντομάτα ψιλοκομμένη
αλάτι, πιπέρι
 
Ρίχνετε το λάδι σε μια κατσαρόλα και σωτάρετε τις μερίδες του αρνιού.
Στη συνέχεια τις βγάζετε και τις τοποθετείτε σε πιατέλα.
Στην ίδια κατσαρόλα, ρίχνετε το κρεμμύδι και το σκόρδο να σωταριστούν και αυτά.
Προσθέτετε τις πατάτες κομμένες κυδωνάτες, ανακατεύετε καλά και ρίχνετε τη δάφνη, τις μισοψημένες μερίδες του αρνιού, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύετε.
Σβήνετε με το κρασί και μαγειρεύετε για 30 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτετε τη ντομάτα, μαγειρεύετε για άλλη μια ώρα και σερβίρετε.
   
Το μαγείρεψε η κ.Κατερίνα Κουιμιτζή στη Κύμη για τη ΜΠΟΥΚΙΑ ΚΑΙ ΣΥΧΩΡΙΟ
 
 
 
 
_________________________________________________________________________________________  © eliasmamalakis.gr