- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - |
|
Κατσικάκι κοκκινιστό με πατάτες(Κύμη)
|
|
|
|
|
 |
|
για 10 άτομα
2 κ. κατσικάκι κομμένο σε μερίδες
1 ½ κιλό πατάτες
1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια χοντροκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο
2 φύλλα δάφνης
1 νεροπότηρο λευκό κρασί
3 νεροπότηρα ντομάτα ψιλοκομμένη
αλάτι, πιπέρι
|
|
 |
|
Ρίχνετε το λάδι σε μια κατσαρόλα και σωτάρετε τις μερίδες του αρνιού. |
|
Στη συνέχεια τις βγάζετε και τις τοποθετείτε σε πιατέλα. |
|
Στην ίδια κατσαρόλα, ρίχνετε το κρεμμύδι και το σκόρδο να σωταριστούν και αυτά.
|
|
Προσθέτετε τις πατάτες κομμένες κυδωνάτες, ανακατεύετε καλά και ρίχνετε τη δάφνη, τις μισοψημένες μερίδες του αρνιού, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύετε. |
|
Σβήνετε με το κρασί και μαγειρεύετε για 30 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτετε τη ντομάτα, μαγειρεύετε για άλλη μια ώρα και σερβίρετε.
|
|
|
|
Το μαγείρεψε η κ.Κατερίνα Κουιμιτζή στη Κύμη για τη ΜΠΟΥΚΙΑ ΚΑΙ ΣΥΧΩΡΙΟ |
|
|
|
_________________________________________________________________________________________ © eliasmamalakis.gr
|