| Συνταγές |

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

 
Κουνέλι σαλμί(Kύμη)
 
 
 
Υλικά για 6 άτομα
1 κουνέλι 11/2 κιλό περίπου
1 κρεμμύδι
2 φύλλα δάφνης
2 κλωναράκια φασκόμηλο
4 γαρύφαλλα
¼ ποτηριού ξύδι
½ ποτήρι κόκκινο κρασί
1 ποτήρι ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
 
Χαράζετε το κρεμμύδι σε 2 μεριές και καρφώνετε επάνω του τη δάφνη, το φασκόμηλο και τα γαρύφαλλα.
Τοποθετείτε το κουνέλι μέσα στην κατσαρόλα κυκλικά, στη συνέχεια το κρεμμύδι, περιχύνετε με το ξύδι, το κόκκινο κρασί, το λάδι, το αλάτι και το πιπέρι.
Σκεπάζετε την κατσαρόλα με τη λαδόκολλα και στη συνέχεια με το καπάκι της και αφήνετε να βράσει σε δυνατή φωτιά στην αρχή και στη συνέχεια σε χαμηλή για 2 ώρες.
Αποσύρετε το κουνέλι από τη κατσαρόλα, το τοποθετείτε σε μια πιατέλα, σουρώνετε τη σάλτσα και περιχύνετε το κουνέλι.
   
Ωραίος κρασομεζές.Μας τον έφτιαξαν στη Κύμη στο επεισόδιο της ΜΠΟΥΚΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΧΩΡΙΟ
 
 
 
 
_________________________________________________________________________________________  © eliasmamalakis.gr