- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - |
|
|
|
|
 |
|
Υλικά για 6 άτομα
1 κουνέλι 11/2 κιλό περίπου
1 κρεμμύδι
2 φύλλα δάφνης
2 κλωναράκια φασκόμηλο
4 γαρύφαλλα
¼ ποτηριού ξύδι
½ ποτήρι κόκκινο κρασί
1 ποτήρι ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
|
|
 |
|
Χαράζετε το κρεμμύδι σε 2 μεριές και καρφώνετε επάνω του τη δάφνη, το φασκόμηλο και τα γαρύφαλλα.
|
|
Τοποθετείτε το κουνέλι μέσα στην κατσαρόλα κυκλικά, στη συνέχεια το κρεμμύδι, περιχύνετε με το ξύδι, το κόκκινο κρασί, το λάδι, το αλάτι και το πιπέρι.
|
|
Σκεπάζετε την κατσαρόλα με τη λαδόκολλα και στη συνέχεια με το καπάκι της και αφήνετε να βράσει σε δυνατή φωτιά στην αρχή και στη συνέχεια σε χαμηλή για 2 ώρες.
|
|
Αποσύρετε το κουνέλι από τη κατσαρόλα, το τοποθετείτε σε μια πιατέλα, σουρώνετε τη σάλτσα και περιχύνετε το κουνέλι.
|
|
|
|
Ωραίος κρασομεζές.Μας τον έφτιαξαν στη Κύμη στο επεισόδιο της ΜΠΟΥΚΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΧΩΡΙΟ
|
|
|
|
_________________________________________________________________________________________ © eliasmamalakis.gr
|