| Συνταγές |

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

 
Αχιβαδοπίλαφο(Σαλαμίνα)
 
 
 
1 κ. αχιβάδες μέσα σε θαλασσινό νερό
1 ματσάκι άνηθο
1 ½ ποτήρι ρύζι (νυχάκι)
1 κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
½ κ. ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη
αλάτι/πιπέρι
 
Μεταφέρετε τις αχιβάδες με τρυπητή κουτάλα σε μια κατσαρόλα. Ρίχνετε ένα φλιτζανάκι του καφέ νερό και τις αφήνετε ν’αχνιστούν.
Σκεπάζετε την κατσαρόλα και περιμένετε ν’ανοίξουν τα όστρακα. Σουρώνετε το ζωμό σε πυκνό σουρωτήρι και τον κρατάτε να τον χρησιμοποιήσετε στο μαγείρεμα.
Σε άλλη κατσαρόλα ρίχνετε λάδι, το κρεμμύδι και αφήνετε να σωταριστεί. Σβήνετε με τις τριμμένες ντομάτες.
Ψιλοκόβετε τον άνηθο και τον ρίχνετε στην κατσαρόλα. Προσθέτετε το σουρωμένο ζωμό που έχετε φυλάξει μαζί με μισό ποτήρι νερό. Μόλις πάρει μια βράση, ρίχνετε το ρύζι. Ανακατεύετε προσέχοντας να μη κολλήσει στον πάτο.
Μόλις βράσει το ρύζι ρίχνετε τις αχνισμένες αχιβάδες και ανακατεύετε απαλά. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε να πάρει μια βράση. Κλείνετε τη φωτιά, αφήνετε να ηρεμήσει και σερβίρετε.
   
Από το επεισόδιο ΜΠΟΥΚΙΑ ΚΑΙ ΣΥΧΩΡΙΟ στην Σαλαμίνα
 
 
 
 
_________________________________________________________________________________________  © eliasmamalakis.gr