| Συνταγές |

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

 
Μπαρμπούνια τηγανιτά (Σαλαμίνα)
 
 
 
Για 4 άτομα
12 μέτρια μπαρμπούνια καθαρισμένα
Αλάτι
2 φλιτζάνια σπορέλαιο
6 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κουτ σούπας φρέσκο δεντρολίβανο
1 φλιτζανάκι του καφέ ξύδι
 
Καθαρίζετε και αλατίζετε τα ψάρια . Τα αλευρώνετε και τα βάζετε να τηγανιστούν σε μέτρια φωτιά. Όταν είναι έτοιμα, τ’ αποσύρετε από τη φωτιά.
Στο λάδι που τηγανίστηκαν τα ψάρια, προσθέτετε το σκόρδο και το δεντρολίβανο και αφήνετε για λίγο να δώσουν το άρωμά τους. Σβήνετε με το ξύδι.
Περιχύνετε τα ψάρια με το λάδι από το τηγάνι που ετοιμάσατε.
   
 
 
 
 
_________________________________________________________________________________________  © eliasmamalakis.gr