- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - |
|
Κρέας γαλλικό στιφάδο (Λίγηρ)
|
|
|
|
|
 |
|
Για 4 άτομα
500 γραμ.κρέας κομμένο σε κομμάτια
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
λίγο κύμινο
λίγη ρίγανη
2 ξυλαράκια κανέλλα
λίγα γαρύφαλλα
κόκκους από μαύρο πιπέρι
φρέσκο θυμάρι
χοντρό αλάτι
5,6 αγγουράκια τουρσί
1 κ.σ.μαύρες σταφίδες χωρίς κουκούτσια
3 κουτ. της σούπας πελτέ τομάτας
3 σκελίδες σκόρδο
2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
1 κανάτα κόκκινο κρασί
|
|
 |
|
Ρίχνετε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και προσθέτετε τα κρεμμύδια να τσιγαριστούν. |
|
Βάζετε και το κρέας το αφήνετε να ροδοκοκκινίσει και προσθέτετε τα αρωματικά. Το κύμινο, τη ρίγανη, την κανέλα και τα γαρύφαλλα. |
|
Ανακατεύετε και συνεχίζετε προσθέτοντας το μαύρο πιπέρι, το θυμάρι, το αλάτι, τα αγγουράκια, τις σταφίδες, τον πελτέ τομάτας, το σκόρδο, τα καρότα και ανακατεύετε. Τέλος, το κόκκινο κρασί.
|
|
Αφήνετε το φαγητό να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 2-3 ώρες.
|
|
|
|
Παρουσιάστηκε στην εκπομπή ΜΠΟΥΚΙΑ ΚΑΙ ΣΥΧΩΡΙΟ στον Λίγηρα |
|
|
|
_________________________________________________________________________________________ © eliasmamalakis.gr
|