| Συνταγές |

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

 
Λαβράκι σε κρούστα ψωμιού(Παρίσι)
 
 
 
Για 1 μερίδα:
1 λαβράκι καθαρισμένο & κομμένο σε φιλέτα (χωρίς το δέρμα)
ψωμί κομμένο σε πολύ λεπτή φέτα
1/4 εσαλότ ψιλοκομμένο
χυμό από ένα λεμόνι
αλάτι/πιπέρι
½ κουταλ του γλυκού κάρυ
4 κουτ. της σούπας λάδι
φύλλα τετραγκόν (μπορείτε να βάλετε σπανάκι)
1 κόκκινη πιπεριά τύπου Φλωρίνης, χωρίς τα σπόρια και ψιλοκομμένη
1 ματσάκι σχινόπρασο ψιλοκομμένο
 
Κόβετε το ψωμί έτσι ώστε να πάρει το σχήμα του ψαριού.
Ετοιμάζετε τη βινεγκρέτ με κάρυ: Σ’ενα μπολ ανακατεύετε το χυμό λεμονιού με αλάτι και το κάρυ και όσο ανακατεύετε προσθέτετε το ελαιόλαδο. Αφήνετε τη βινεγκρέτ στην άκρη.
Σε άλλο μπολ αδειάζετε τα φύλλα του τετραγκόν, ανακατεύετε το ψιλοκομμένο εσαλότ και αφήνουμε στην άκρη.
Βάζετε ελαιόλαδο σ’ένα τηγάνι και προσέχετε να μη ζεσταθεί πολύ. Αλατίζετε ελαφρά τα φιλέτα, προσθέτετε πιπέρι και τα ρίχνετε στο τηγάνι. Προσθέτετε από πάνω ελαιόλαδο. Μόλις ροδοκοκκινήσουν τα φιλέτα τα γυρίζετε από την άλλη μεριά.Τα βγάζετε από το τηγάνι και τα τοποθετείτε σε σχάρα.
Προσθέτετε τη βινεγκρέτ στο μπολ με τα φύλλα τετραγκόν, την πιπεριά, το σχινόπρασο και ανακατεύετε.
Σερβίρισμα: Τοποθετείτε ένα τσέρκι στη μέση του πιάτου (χλιαρό πιάτο) και το γεμίζετε με φύλλα τετραγκόν. Περιχύνετε με τη βινεγκρέτ και από πάνω τοποθετείτε το φιλέτο ψαριού.
   
Ενα πιάτο υψηλής γαστρονομίας απο τον διάστερο σέφ του Bristol Eric Frechon
 
 
 
 
_________________________________________________________________________________________  © eliasmamalakis.gr