| Συνταγές |

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

 
Κοτόπουλο φιλέτο με μανιτάρια (Καμπανία)
 
 
 
3 φιλέτα κοτόπουλου τεμαχισμένα
1 κουτ σούπας λίπος από φουαγκρά
ελαιόλαδο
χοντρό αλάτι
ψιλοκομμένο βασιλικό
1 κουτ σούπας βούτυρο
ουϊσκι σαμπάνιας
200 γραμ. μανιτάρια
1 φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 φλιτζ του καφέ φρέσκια κρέμα γάλακτος
χυμό από ένα τσαμπί σταφύλια Chardonnay

για το σερβίρισμα βαλσαμικό ξύδι αρωματισμένο με φραμπουάζ
2 κουτ σούπας ψιλοκομμένο βασιλικό
ένα κλαράκι δεντρολίβανο
κρεμμύδι
ρόγες σταφυλιού
 
Σε ένα μπόλ βάζετε το τεμαχισμένο κοτόπουλο, ρίχνετε το χοντρό αλάτι, λίγο βασιλικό και ανακατεύετε.
Σε ένα τηγάνι βάζετε το λίπος από το φουαγκρά και το αφήνετε να λιώσει . Προσθέτετε το κοτόπουλο στο τηγάνι και ανακατεύετε καλά μέχρι να ροδίσει. Σβήνετε με το ουίσκι σαμπάνιας.
Βάζετε στην άκρη του τηγανιού το ψιλοκομμένο κοτόπουλο και στην άλλη πλευρά ρίχνετε λίγο βούτυρο να λιώσει.
Προσθέτετε τα μανιτάρια και το φρέσκο κρεμμύδι (το άσπρο μέρος) να σωταριστούν, ενώ κρατάτε το πράσινο μέρος του κρεμμυδιού για τη διακόσμηση.
Προσθέτετε πάνω από το φρέσκο κρεμμύδι λίγο βούτυρο, την κρέμα γάλακτος, το χυμό από το τσαμπί σταφυλιού και αφήνετε τη κρέμα να πήξει. Ανακατεύετε καλά και σβήνετε τη φωτιά.
Για το σερβίρισμα Ρίχνετε λίγο βαλσαμικό ξύδι αρωματισμένο με φραμπουάζ στον πάτο ενός πιάτου, λίγο ψιλοκομμένο βασιλικό στη μέση, το δεντρολίβανο, το πράσινο μέρος από το φρέσκο κρεμμύδι, το κοτόπουλο με τα μανιτάρια και τη σάλτσα, χοντρό αλάτι και γύρω γύρω ρόγες από σταφύλι
   
Το πιάτο παρουσιάστηκε στο β΄επεισόδιο της ΜΠΟΥΚΙΑ ΚΑΙ ΣΥΧΩΡΙΟ στην Καμπανία.
 
 
 
 
_________________________________________________________________________________________  © eliasmamalakis.gr