|
Καθαρίζετε τις πατάτες και τις κόβετε σε κυβάκια. Πλένετε τη πιπεριά, την κόβετε στα δυο ,απομακρύνετε τα σποράκια και την ψιλοκόβετε.
|
|
Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι
Τρίβετε με το μείγμα το ψαρονέφρι και το αφήνετε να μαριναριστεί.
|
|
Βάζετε σ ένα τηγάνι μπόλικο λάδι και αφού ζεσταθεί βάζετε τις πατάτες και τις τηγανίζετε ελαφρά. Μόλις τηγανιστούν τις απομακρύνετε με τρυπητή κουτάλα.
|
|
Σ ένα τηγάνι βάζετε 2 κουταλιές της σούπας λάδι. Μόλις ζεσταθεί τοποθετείτε το ψαρονέφρι.
Το γυρνάτε απαλά με ένα πιρούνι μέχρι να αρχίζει να ροδίζει. |
|
Προσθέτετε τα κομματάκια πιπεριάς και το κρεμμύδι. Μόλις ροδίσουν σβήνετε με 1 ποτήρι γλυκό κρασί.
|
|
Αλατοπιπερώνετε. Μόλις καραμελώσει η σάλτσα προσθέτετε 1 κ.γλ μουστάρδα και 1 κουταλιά της σούπας πελτέ. Ανακατεύετε. |
|
Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά και ρίχνετε τις πατάτες ανακατεύοντας να πάει η σάλτσα στις πατάτες. |
|
Για το σερβίρισμα κόβετε το ψαρονέφρι και τo σερβίρετε σε μια πιατέλα με τις πατάτες να το πλαισιώνουν
|
|
|
|
Η συνταγή παρουσιάστηκε στο επεισόδιο
"Μπουκιά & συχώριο" στη Σάμο |