| Συνταγές |

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

 
Χοιρινό φιλέτο με σάλτσα από ταχίνι και λεμόνι
 
 
 
800 γραμ χοιρινό φιλέτο καθαρισμένο
5 γραμ άνηθο
5 γραμ μάραθο
5 γραμ θυμάρι
200 γραμ ρύζι αρμπόριο ή καρναρόλι
200 γραμ κρεμμύδια ψιλοκομμένα
12 αμπελόφυλλα
40 γραμ φέτα
600 ml ζωμό κοτόπουλου
30 ml λευκό ξηρό κρασί
200 ml ζωμό μοσχαρίσιο
10 γραμ ταχίνι
1/2 λεμόνι
100 ml παρθένο ελαιόλαδο
20 γραμ μαύρο πιπέρι σε κόκκους
αλάτι αρωματισμένο με λεμόνι, άνηθο κλπ
 
Κόβουμε τα χοιρινά φιλέτα σε 4 ίσα κομμάτια. Τα μαρινάρουμε με λίγο ελαιόλαδο, τα μυρωδικά, το πιπέρι και το αλάτι, έτσι ώστε να καλυφθεί καλά το κρέας.
Σοτάρουμε σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το ρύζι. Προσθέτουμε το μισό (ζεστό) ζωμό του κοτόπουλου, σιγά-σιγά μέχρι να ψηθεί το ρύζι.
Μόλις το τραβήξουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη φέτα τριμμένη.
Τυλίγουμε το ριζότο σε αμπελόφυλλα και το μαγειρεύουμε σε κατσαρόλα όπως τα ντολμαδάκια για 15 περίπου λεπτά σκεπασμένα με τον υπόλοιπο ζωμό του κοτόπουλου
Βάζουμε το κρέας σε τηγάνι, το περνάμε από δυνατή φωτιά και στη συνέχεια στο φούρνο στους 170ο για 10 λεπτά.
Βράζουμε το κρασί λίγο, για να μειωθεί και να φύγει το αλκοόλ του. Προσθέτουμε το μοσχαρίσιο ζωμό και βράζουμε για 5 λεπτά. Προαιρετικά δένουμε με κορν φλάουρ σε νερό. Τραβάμε από τη φωτιά.
Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το ταχίνι και το χυμό λεμονιού
Σερβίρουμε στο πιάτο και περιχύνουμε τη σάλτσα πάνω από το χοιρινό.
   
Η συνταγή παρουσιάστηκε στη Βαβυλωνία των Γεύσεων από τον Executinve Chef Θεόδωρο Καρίνο
 
 
 
 
_________________________________________________________________________________________  © eliasmamalakis.gr