| Συνταγές |

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

 
Χοιρινό ψητό σε cocotte με αμπελόφυλλα
 
 
 
180 γραμ χοιρινό κομμένο σε κύβους
10 αμπελόφυλλα
1/4 κρεμμυδιού ψιλοκομμένο
1/4 κόκκινης πιπεριάς ψιλοκομμένη
1 μανιτάρι πορτσίνι χοντροκομμένο
80 γραμ φέτα κομμένη σε κύβους
2 κουταλιές παρθένο ελαιόλαδο
1 κουτ γλυκού αλάτι αρωματισμένο με βασιλικό
ελιές, ντομάτα
πιπέρι
1 κουταλάκι ψιλοκομμένο δενδρολίβανο
1 κουταλάκι ψιλοκομμένη ρίγανη
1 κουταλάκι ψιλοκομμένο φασκόμηλο
1/2 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
για τη ζύμη
400 γραμ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 αβγά
3 ασπράδια αβγών
2 κουταλιές ψιλοκομμένο δενδρολίβανο
1 πρέζα αλάτι
 
Αλείφουμε τον πάτο του πυρέξ με λίγο ελαιόλαδο και τοποθετούμε τα αμπελόφυλλα κάτω και γύρω-γύρω.
Τοποθετούμε το κρέας και αλατοπιπερώνουμε. Βάζουμε στο σκεύος και τα υπόλοιπα υλικά.
Σκεπάζουμε με τα τελευταία αμπελόφυλλα και βάζουμε το καπάκι. Κλείνουμε καλά τις άκρες με το ζυμάρι.
Αλείφουμε με αβγό και ρίχνουμε επάνω στη ζύμη ελάχιστο αλάτι.
Ψήνουμε στο φούρνο στους 180ο για 20 λεπτά.
Για να φτιάξουμε το ζυμάρι ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και πλάθουμε. Το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 4 ώρες στο ψυγείο πριν το ανοίξουμε.
   
Η συνταγή παρουσιάστηκε στη Βαβυλωνία των Γεύσεων από τον Executinve Chef Michel Jost.
 
 
 
 
_________________________________________________________________________________________  © eliasmamalakis.gr