- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - |
|
Πένες με σάλτσα από λιαστή ντομάτα, φρέσκια ντομάτα και κεφτεδάκια
|
|
|
|
|
 |
|
Υλικά για 4 άτομα
½ κιλό πένες ή άλλο κοφτό ζυμαρικό
12 λιαστές ντομάτες στο λάδι τους
2ντομάτες ώριμες τριμμένες
2σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
για τα κεφτεδάκια
400 γραμ κιμά μοσχαρίσιο
4φέτες ψωμί μουσκεμένο χωρίς τη κόρα
1 κρεμμύδι τριμμένο
1 σκελίδα σκόρδο λειωμένη
1 ντομάτα μικρή τριμμένη
1 κουταλιά μαϊντανό ψιλοκομμένο
2κουτ δυόσμο ψιλοκομμένο
2κουταλιές ελαιόλαδο
αλεύρι
αλάτι, πιπέρι
λάδι για το τηγάνισμα
|
|
 |
|
Ετοιμάζετε τα κεφτεδάκια. Ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί (εκτός από το αλεύρι) και τα ζυμώνετε. Τα πλάθετε μικρά μπαλάκια, τα αλευρώνετε και τα τηγανίζετε σε καυτό λάδι. Τα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνετε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν.
|
|
Ανακατεύετε τις λιαστές ντομάτες κομματιασμένες με το λάδι τους, τις φρέσκιες ντομάτες και το σκόρδο.
|
|
Βράζετε τα ζυμαρικά σε μπόλικο αλατισμένο νερό. Τα στραγγίζετε και τα ανακατεύετε αμέσως με το μίγμα της ντομάτας. Ρίχνετε και τα κεφτεδάκια και σερβίρετε σε πιατέλα.
|
|
|
|
|
|
|
|
_________________________________________________________________________________________ © eliasmamalakis.gr
|