| Συνταγές |

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

 
Μπομπόλια στιφάδο(Μονεμβασιά )
 
 
 
½ κ. μπομπόλια (Θαλασσινά σαλιγκάρια)
½ κ. πεταλίδες
3 ντομάτες
3 κρεμμύδια
5 σκελίδες σκόρδο
πελτέ ντομάτας
φύλλα δάφνης
γλυκιά πάπρικα
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο
 
Χοντροκόβουμε τις ντομάτες και τα κρεμμύδια, ζεματίζουμε τα μπομπόλια και τις πεταλίδες για 4-5’, τα σουρώνουμε και κρατάμε το ζουμί τους.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ Ρίχνουμε λάδι σε μια κατσαρόλα και περιμένουμε να ζεσταθεί. Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και τα σκόρδα, προσθέτουμε 2 μπολάκια από το ζωμό που ζεματίσαμε τα μπομπόλια και αφήνουμε να βράσουν καλά. Προσθέτουμε τις ντομάτες και αφήνουμε να βράσουν και αυτές για λίγο.
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τον πελτέ, το αλάτι, τη ζάχαρη, το πιπέρι, την πάπρικα, το κύμινο, τη δάφνη, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να βράσουν για περίπου 20’.
Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τα μπομπόλια, ανακατεύουμε, αφήνουμε να βράσουν για λίγο και στη συνέχεια ρίχνουμε τις πεταλίδες και αφήνουμε να βράσουν και αυτές.
Σερβίρουμε ζεστά.
   
 
 
 
 
_________________________________________________________________________________________  © eliasmamalakis.gr