| Συνταγές |

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

 
Λαβράκι με αλάτι
 
 
 
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ
1 λαβράκι 1 κιλό περίπου
150 γραμμ μανιτάρια
1 ματσάκι μαϊντανό
Λίγο σκόρδο
Κόκκοι πιπεριού
3 σακκουλάκια αλάτι χονδρό
Βούτυρο
Για τη γαρνιτούρα
4 πατάτες βραστές
2 ντομάτες
κόκκινο πιπέρι
8 μπουκετάκια μπρόκολο βρασμένο
φύλλα ρόκας
Ξύδι
 
Καθαρίζετε το λαβράκι, και το ξεπλένετε .
Καθαρίζετε τα μανιτάρια ,τα ξεπλένετε και τα τεμαχίζετε. Ξεπλένετε τον μαιντανό και τον ψιλοκόβετε. Καθαρίζετε και λειώνετε το σκόρδο.
Σ ένα μπόλ ανακατεύετε τα μανιτάρια, τον μαιντανό, το σκόρδο ,τους κόκκου ς πιπεριού.
Ανοίγετε τη κοιλιά του ψαριού και τη γεμίζετε με το μίγμα. Την καλύπτετε με ασημόχαρτο να μην ανοίξει στο ψήσιμο.
Στρώνετε με αρκετό αλάτι τον πάτο ενός ταψιού, τοποθετείτε πάνω το λαυράκι και το καλύπτετε ( το κτίζετε )όλο με μπόλικο αλάτι. Βάζετε το ψάρι στο φούρνο να ψηθεί..
Όταν είναι έτοιμο, σπάτε το αλάτι με ένα σφυράκι, αφαιρείτε την πέτσα από το ψάρι και σερβίρετε το ψαχνό σε ένα πιάτο.
Γαρνίρετε από πάνω λίγο λιωμένο βούτυρο, βραστή πατάτα, τριμμένη φρέσκια ντομάτα, κόκκινο πιπέρι, μπουκετάκια βραστού μπρόκολου, φρέσκα φύλλα ρόκας και λίγο ξύδι.
   
 
 
 
 
_________________________________________________________________________________________  © eliasmamalakis.gr