| Συνταγές |

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

 
Φασουλονταβάς Πρεσπών
 
 
 
Υλικά για 1 μεγάλο ταψί του φούρνου
1 κιλό φασόλια Πρεσπών ελέφαντες καλά μουλιασμένα όλη τη νύκτα
1 φλιτζ τσαγιού ελαιόλαδο
2 μεγάλα κρεμμύδια χοντροκομμένα
2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
2 κόκκινες πιπεριές κομμένες σε σπιρτόξυλα
4 πιπεριές Φλωρίνης τουρσί
4 κουτ σούπας πάπρικα σε σκόνη γλυκιά
1 φλιτζ τσαγιού μαϊντανό
αλάτι, πιπέρι
 
Βράζετε τα μουλιασμένα φασόλια για 1/2 ώρα σε άφθονο νερό. Τα σουρώνετε και τα αφήνετε να περιμένουν. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ρίχνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το χοντροκομμένο κρεμμύδι, τα καρότα σε ροδέλες, τις 2 κόκκινες πιπεριές κομμένες σε μικρά κομματάκια, τις 4 πιπεριές Φλωρίνης επίσης σε κομματάκια, μέχρι να μαραθούν τα υλικά .
Ρίχνετε μέσα τα μισοβρασμένα φασόλια. Τα ανακατεύετε καλά με τα υπόλοιπα υλικά. Αλατίζετε, πιπερώνετε και αδειάζετε το περιεχόμενο της κατσαρόλας σε ένα ταψί του φούρνου.
Προσθέτετε 1 νεροπότηρο χλιαρό νερό. Πασπαλίζετε με τη γλυκιά πάπρικα και σκορπάτε το μαϊντανό πάνω στα φασόλια. Μαγειρεύετε στο φούρνο για περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά συμπληρώνοντας αν χρειαστεί κατά το μαγείρεμα λίγο ζεστό νερό. Τα φασόλια σας θα είναι έτοιμα όταν γίνουν τρυφερά και κάνουν από πάνω μια κρούστα.
Τα σερβίρετε ζεστά ή κρύα συνοδεία από τουρσί, ελιές και αντσούγιες στο λάδι.
   
 
 
 
 
_________________________________________________________________________________________  © eliasmamalakis.gr