|
Πλένετε το κρέας και το τεμαχίζετε. Καθαρίζετε τα κρεμμύδια .Καθαρίζετε τα καρότα.Ξεπλένετε τα φύλλα του σέλινου. |
|
Σε μία κατσαρόλα βάζετε νερό και τοποθετείτε τα κομμάτια του αρνιού.Μαζί βάζετε το σέλινο,τη δάφνη τα κρεμμύδια,και το καρότο.Οταν βράσει και μαλακώσει το κρέας το βγάζετε με μία κουτάλα απο τη κατσαρόλα και φυλάτε το ζωμό. |
|
Σε μία κατσαρόλα βάζετε βούτυρο και λάδι. Ρίχνετε το λειωμένο σκόρδο το σοτάρετε και μετα βάζετε τα κομμάτια του κρέατος για να ροδίσουν απο όλες τις πλευρές
Οταν το κρέας ροδίσει ρίχνετε το ξύδι ,πιπέρι, αλάτι, και 3 κουταλιές της σούπας σάλτσα απο φρέσκια τομάτα.Αφήνετε να πάρουν βράση μέχρι να εξατμιστεί το ξύδι. |
|
Εν τω μεταξύ ετοιμάζετε τη φάτα:Kόβετε τη αραβική πίτα σε κομματάκια και την τηγανίζετε μέχρι να ροδίσει.Βγάζετε τα κομματάκια απο το τηγάνι και τα βάζετε σ ενα απορροφητικό χαρτί. |
|
Στο ίδιο τηγάνι βάζετε το κύμινο το άσπρο πιπέρι 1 κουταλιά ξύδι και το βρασμένο ρύζι,Προσθέτετε λίγο απο τον ζωμό που έβρασε το κρέας.Ανακατεύετε ,τ αφήνετε να πάρουν μία βράση και να πιούν όλα τα υγρά.Αποσύρετε το τηγάνι απο τη φωτιά και προσθέτετε τις τηγανισμένες πιτούλες. Ανακατεύετε. Βάζετε το ρύζι σε φορμάκια. |
|
Για το σερβίρισμα βάζετε σ ενα πιάτο το κρέας δίπλα αναποδογυρίζετ τη φόρμα με το ρύζι .Περιχύνετε το ρύζι με μία κουταλιά της σούπας σάλτσα φρέσκια τομάτας. |
|
|
|
H συνταγή παρουσιάστηκε στο επεισόδιο του Καίρου. |