|
Σε ένα μικρό σαγανάκι σοτάρετε το λεπτοκομμένο μπέικον χωρίς λάδι ή βούτυρο μέχρι να γίνει τραγανό. Το βγάζετε και το φυλάτε σε ένα πιάτο.
|
|
Βράζετε τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό. Μόλις γίνουν τα σουρώνετε κρατώντας στην άκρη 1 νεροπότηρο μακαρονόζουμο.
|
|
Μέσα στη κατσαρόλα που έβρασαν τα μακαρόνια ρίχνετε το βούτυρο και το λάδι και τα ζεσταίνετε καλά. Αδειάζετε μέσα στη κατσαρόλα τα μακαρόνια και ανακατεύετε να βουτυρωθούν καλά.
|
|
Μέσα σε ένα βαθύ μπολ κτυπάτε τους κρόκους για ομελέτα. Προσθέτετε τις 6 κουταλιές κρασί και άλλες 6 κουταλιές μακαρονόζουμο.
Ρίχνετε μέσα στα μακαρόνια το καβουρδισμένο μπέικον, ανακατεύετε. Ρίχνετε αμέσως το μίγμα των κρόκων του αβγού και ανακατεύετε γρήγορα-γρήγορα να μη σφίξει το αβγό, αλλά να δημιουργήσει μια κρεμώδη σάλτσα. Προσθέτετε τα τριμμένα τυριά, ανακατεύετε για τελευταία φορά και τη σερβίρετε στα πιάτα.
|
|
Πασπαλίζετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.
|
|
|
|
Η καρμπονάρα στα ελληνικά εστιατόρια και κουζίνες γίνεται προσθέτοντας κρέμα γάλακτος. Η γνήσια όμως γίνεται με μακαρονόζουμο
Σημείωση. Αν σας αρέσει μέσα στο βούτυρο που θα ζεματιστούν τα μακαρόνια προσθέστε 1-2 σκελίδες σκόρδο, καβουρδίστε τις καλά και μετά πετάξτε τις. Μετά βάλτε μέσα τα μακαρόνια. Το βούτυρο θα έχει αρωματιστεί από το σκόρδο. |