|
Πλένετε καλά όλα τα λαχανικά. Βγάζετε το κοτσάνι από την κόκκινη πιπεριά και την κόβετε σε χοντρές φέτες. Ξεφλουδίζετε τη μελιτζάνα και την κόβετε επίσης σε χοντρές φέτες. Τη βάζετε σε μια πιατέλα και την αλατίζετε καλά. Καθαρίζετε το κρεμμύδι και το κόβετε σε χοντρές ροδέλες. Βγάζετε τον αφαλό από την ντομάτα και την κόβετε επίσης σε χοντρές ροδέλες. Ξεφλουδίζετε τα σκόρδα και κόβετε τα κολοκυθάκια σε ροδέλες. |
|
Βγάζετε από τα μανιτάρια τις χοντρές άκρες. Τέλος κόβετε το φενόκιο σε χοντρές φέτες. Βάζετε όλα τα λαχανικά σε ένα μεγάλο ταψί του φούρνου απλωτά να μην σκεπάζει το ένα το άλλο, περιχύνετε με το ελαιόλαδο και αλατίζετε πασπαλίζοντάς τα. |
|
Ψήνετε στους 180ο σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου ½ ώρα. Ανοίγετε το φούρνο και γυρίζετε τα λαχανικά σας από την ανάποδη για να ροδίσουν και από την άλλη μεριά. Τα σερβίρετε σε πιατέλα και τα περιχύνετε με το λαδόξυδο κερασιού το οποίο ετοιμάζετε ως εξής όσο ψήνονται τα λαχανικά.
|
|
Αφαιρείτε από τα κεράσια με το ειδικό μηχανάκι τα κουκούτσια και τα βάζετε στο μπλέντερ μαζί με τη ζάχαρη και το μπαλσαμικό ξύδι. Τα κτυπάτε καλά μέχρι να γίνουν ένας ομοιογενής πολτός. Τα περνάτε από ψιλό σουρωτήρι να φύγουν τα χοντράδια. Ρίχνετε το μίγμα πάλι στο καθαρό μπλέντερ, προσθέτετε το ελαιόλαδο και λίγο αλάτι. Τα κτυπάτε και με το μίγμα περιχύνετε τα ψητά λαχανικά.
|
|
|
|
|
|
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - |