english

 

 
 ΟΡΕΚΤΙΚΑ  ΣΑΛΑΤΕΣ  ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ  ΚΥΡΙΑ  ΓΛΥΚΑ  ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΑ  ΣΟΥΠΕΣ  ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ  ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ
Ή επιλέξτε με κύριο συστατικό ...

Πένες με μαϊντανό και σοταρισμένες ροδέλες κολοκυθιού
 
 
  Υλικά για 4 άτομα
½ κιλό πένες
4 κολοκυθάκια πολύ φρέσκα κομμένα σε ροδέλες
2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
2 κουταλιές ελαιόλαδο
200 γραμ κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές λεμόνι
το ξύσμα 1 λεμονιού
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
τυρί τριμμένο
 
Ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε για λίγο τα φρέσκα κρεμμυδάκια μαζί με τα κολοκυθάκια. Αλατοπιπερώνουμε. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα.
Βράζουμε στο μεταξύ τα ζυμαρικά. Τα στραγγίζουμε.
Ανακατεύουμε στη κρέμα γάλακτος τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού και περιχύνουμε τις πένες μέσα στη κατσαρόλα. Ανακατεύουμε καλά.
Σερβίρουμε αμέσως και γαρνίρουμε με τα σοταρισμένα κολοκυθάκια. Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Συνοδεύουμε το πιάτο με τυρί τριμμένο.
   
  - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
 
 

Ακούμια
Αλμέχας αλα Μαρινέρα(Τολέδο)
Αμυγδαλωτά του Αιγαίου
Αρακάς λαδερός
Αχιβαδοπίλαφο(Σαλαμίνα)
Αχλάδια με δραγάντε (Κύθηρα)
Γιαπράκια(Καπαδοκία)
Γίγαντες τηγανητοί
Κεφτεδάκια φάβας με σάλτσα ταχινιού και αραβικές πιτούλες
Κινέζικες νούντλς με γαρίδες
Κουκιά ξερά στο φούρνο (Κάσο)
Λωλή( Σίφνος )
Μακαρόνια με στικς κολοκυθιού, γαρίδες και ντομάτα
Μπακαλιάρος αχνιστός ,μπογλαμάς( Εκκλησιαστικό φαγητό)
Μπακαλιάρος λεμονάτος(Κάλυμνος)
Μπακαλιάρος με άσπρη σάλτσα(Λευκάδα)
Μπακαλιάρος με δαμάσκηνα(Σκόπελος )
Μπακαλιάρος πλακί με σέσκουλα (Πάρος)
Ντομάτες ξερές σε κουρκούτι
Πατατοσαλάτα με χταπόδι
Πένες με αγκινάρες
Πένες με μαϊντανό και σοταρισμένες ροδέλες κολοκυθιού
Πένες με φακές , πολύχρωμες πιπεριές και μαύρες ελιές
Σκορδαλιά φάβας με ροφό(Σαντορίνη)
Σουπιές με χόρτα (Πάρος)
Σπαγγέτι al pesto
Σπανακόπιτα νηστίσιμη
Φασόλια Πιάζ
Ψητά λαχανικά με λαδόξυδο κερασιού