english

 

 
 ΟΡΕΚΤΙΚΑ  ΣΑΛΑΤΕΣ  ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ  ΚΥΡΙΑ  ΓΛΥΚΑ  ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΑ  ΣΟΥΠΕΣ  ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ  ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ
Ή επιλέξτε με κύριο συστατικό ...

Πένες με φακές , πολύχρωμες πιπεριές και μαύρες ελιές
 
 
  Υλικά για 4 άτομα
½ κιλό πένες
2 κόκκινες πιπεριές κομμένες λωρίδες
2 πράσινες πιπεριές κομμένες λωρίδες
1 ½ φλιτζ χοντρές φακές βρασμένες και σουρωμένες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο λειωμένες
10 ελιές μαύρες θρούμπες
½ φλιτζ ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
 
Ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε τις πιπεριές και αλατοπιπερώνουμε. Σοτάρουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν τα υλικά.
Προσθέτουμε 1 φλιτζ του καφέ νερό και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά. Πριν από το τέλος ρίχνουμε και τις φακές. Ανακατεύουμε.
Βράζουμε στο μεταξύ τις πένες. Τις στραγγίζουμε. Τις ανακατεύουμε με τη σάλτσα και σερβίρουμε αμέσως.
Γαρνίρουμε με τις ελιές στις οποίες έχουμε βγάλει το κουκούτσι και πασπαλίζουμε αν θέλουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό. Συνοδεύουμε με τυρί τριμμένο.
   
  - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
 
 

Ακούμια
Αλμέχας αλα Μαρινέρα(Τολέδο)
Αμυγδαλωτά του Αιγαίου
Αρακάς λαδερός
Αχιβαδοπίλαφο(Σαλαμίνα)
Αχλάδια με δραγάντε (Κύθηρα)
Γιαπράκια(Καπαδοκία)
Γίγαντες τηγανητοί
Κεφτεδάκια φάβας με σάλτσα ταχινιού και αραβικές πιτούλες
Κινέζικες νούντλς με γαρίδες
Κουκιά ξερά στο φούρνο (Κάσο)
Λωλή( Σίφνος )
Μακαρόνια με στικς κολοκυθιού, γαρίδες και ντομάτα
Μπακαλιάρος αχνιστός ,μπογλαμάς( Εκκλησιαστικό φαγητό)
Μπακαλιάρος λεμονάτος(Κάλυμνος)
Μπακαλιάρος με άσπρη σάλτσα(Λευκάδα)
Μπακαλιάρος με δαμάσκηνα(Σκόπελος )
Μπακαλιάρος πλακί με σέσκουλα (Πάρος)
Ντομάτες ξερές σε κουρκούτι
Πατατοσαλάτα με χταπόδι
Πένες με αγκινάρες
Πένες με μαϊντανό και σοταρισμένες ροδέλες κολοκυθιού
Πένες με φακές , πολύχρωμες πιπεριές και μαύρες ελιές
Σκορδαλιά φάβας με ροφό(Σαντορίνη)
Σουπιές με χόρτα (Πάρος)
Σπαγγέτι al pesto
Σπανακόπιτα νηστίσιμη
Φασόλια Πιάζ
Ψητά λαχανικά με λαδόξυδο κερασιού