|
Καθαρίζουμε τις αγκινάρες, τις κόβουμε στα 6 και τις τρίβουμε με λεμονόκουπες για να μη μαυρίσουν. Τις πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι. |
|
Ζεσταίνουμε το λάδι, σοτάρουμε το σκόρδο, προσθέτουμε τις αγκινάρες και τις σβήνουμε με το κρασί. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε 1 ποτήρι κρασιού νερό. |
|
Σιγοβράζουμε μέχρι η σάλτσα να μειωθεί στο μισό . Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε. Αποσύρουμε από τη φωτιά. |
|
Βράζουμε στο μεταξύ τις πένες σε μπόλικο αλατισμένο νερό. Τις στραγγίζουμε.
|
|
Ανακατεύουμε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα από τις αγκινάρες και προσθέτουμε λίγο άνηθο ψιλοκομμένο. Σερβίρουμε αμέσως. Πασπαλίζουμε αν θέλουμε με ψιλοτριμμένο τυρί.
|
|
|
|
Σημείωση. Μπορούμε να σοτάρουμε μαζί με τις αγκινάρες 100 γραμ μπέικον ψιλοκομμένο. Σ’ αυτή τη περίπτωση δεν θα βάλουμε βούτυρο στο τέλος.
|
|
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - |