english

 

 
 ΟΡΕΚΤΙΚΑ  ΣΑΛΑΤΕΣ  ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ  ΚΥΡΙΑ  ΓΛΥΚΑ  ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΑ  ΣΟΥΠΕΣ  ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ  ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ
Ή επιλέξτε με κύριο συστατικό ...

Ντομάτες ξερές σε κουρκούτι
 
 
  Υλικά για 1 πιατέλα
20 λιαστές ντομάτες
1 φλιτζ τσαγιού αλεύρι
1 κουτ γλυκού μπέικιν
1 κουτάκι μπύρα
λάδι για το τηγάνισμα
αλάτι
 
Σε ένα μπολ αδειάζουμε το αλεύρι, ρίχνουμε το μπέικιν και το αλάτι. Ανακατεύουμε καλά και αρχίζουμε να προσθέτουμε μπύρα μέχρι να δημιουργηθεί ένα παχύρευστο μίγμα. Το αφήνουμε σε δροσερό μέρος να φουσκώσει τουλάχιστον για 1 ώρα.
Μουλιάζουμε τις λιαστές ντομάτες σε νεράκι για 1-2 ώρες, τις στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί, ζεσταίνουμε άφθονο λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι , βουτάμε τις ντομάτες στο κουρκούτι και τις τηγανίζουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και να φουσκώσουν.
Σερβίρουμε το μεζέ ζεστό.
   
Για να γίνει τούτο το εκλεκτό μεζεδάκι πρέπει να έχουμε λιαστές ντομάτες που να μην είναι στο λάδι. Να είναι δηλαδή απλώς λιαστές.
  - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
 
 

Ακούμια
Αλμέχας αλα Μαρινέρα(Τολέδο)
Αμυγδαλωτά του Αιγαίου
Αρακάς λαδερός
Αχιβαδοπίλαφο(Σαλαμίνα)
Αχλάδια με δραγάντε (Κύθηρα)
Γιαπράκια(Καπαδοκία)
Γίγαντες τηγανητοί
Κεφτεδάκια φάβας με σάλτσα ταχινιού και αραβικές πιτούλες
Κινέζικες νούντλς με γαρίδες
Κουκιά ξερά στο φούρνο (Κάσο)
Λωλή( Σίφνος )
Μακαρόνια με στικς κολοκυθιού, γαρίδες και ντομάτα
Μπακαλιάρος αχνιστός ,μπογλαμάς( Εκκλησιαστικό φαγητό)
Μπακαλιάρος λεμονάτος(Κάλυμνος)
Μπακαλιάρος με άσπρη σάλτσα(Λευκάδα)
Μπακαλιάρος με δαμάσκηνα(Σκόπελος )
Μπακαλιάρος πλακί με σέσκουλα (Πάρος)
Ντομάτες ξερές σε κουρκούτι
Πατατοσαλάτα με χταπόδι
Πένες με αγκινάρες
Πένες με μαϊντανό και σοταρισμένες ροδέλες κολοκυθιού
Πένες με φακές , πολύχρωμες πιπεριές και μαύρες ελιές
Σκορδαλιά φάβας με ροφό(Σαντορίνη)
Σουπιές με χόρτα (Πάρος)
Σπαγγέτι al pesto
Σπανακόπιτα νηστίσιμη
Φασόλια Πιάζ
Ψητά λαχανικά με λαδόξυδο κερασιού