english

 

 
 ΟΡΕΚΤΙΚΑ  ΣΑΛΑΤΕΣ  ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ  ΚΥΡΙΑ  ΓΛΥΚΑ  ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΑ  ΣΟΥΠΕΣ  ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ  ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ
Ή επιλέξτε με κύριο συστατικό ...

Ακούμια
 
 
  1 κιλό αλεύρι
1 φλιτζ τσαγιού καλά βρασμένο ρύζι
2 φακελάκια μαγιά
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
½ κρασοπότηρο ούζο
½ κρασοπότηρο πορτοκαλάδα
½ κρασοπότηρο λάδι
1 κρασοπότηρο ξύσμα πορτοκαλιού 1 φλιτζ του καφέ ζάχαρη άχνη
Λίγη κανέλα
Νερό όσο τραβήξει
Λάδι για τηγάνισμα
Άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα
Λίγη κανέλα για το πασπάλισμα
 
Σε ένα μπολ ρίχνετε όλα τα υλικά. Τα ανακατεύετε καλά μέχρι να γίνει ένας ομοιόμορφος χυλός.
Σε ένα τηγάνι ρίχνετε αρκετό λάδι και μόλις ζεσταθεί ρίχνετε κουταλιές – κουταλιές από το χυλό. Τηγανίζετε μέχρι να χρυσίσουν.
Τα βάζετε σε απορροφητικό χαρτί να τραβήξουν τα πολλά λάδια.
Τα πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.
   
Είναι το παραδοσιακό γλυκό σε όλες τις εκδηλώσεις στη Σύμη
  - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
 
 

Ακούμια
Αλμέχας αλα Μαρινέρα(Τολέδο)
Αμυγδαλωτά του Αιγαίου
Αρακάς λαδερός
Αχιβαδοπίλαφο(Σαλαμίνα)
Αχλάδια με δραγάντε (Κύθηρα)
Γιαπράκια(Καπαδοκία)
Γίγαντες τηγανητοί
Κεφτεδάκια φάβας με σάλτσα ταχινιού και αραβικές πιτούλες
Κινέζικες νούντλς με γαρίδες
Κουκιά ξερά στο φούρνο (Κάσο)
Λωλή( Σίφνος )
Μακαρόνια με στικς κολοκυθιού, γαρίδες και ντομάτα
Μπακαλιάρος αχνιστός ,μπογλαμάς( Εκκλησιαστικό φαγητό)
Μπακαλιάρος λεμονάτος(Κάλυμνος)
Μπακαλιάρος με άσπρη σάλτσα(Λευκάδα)
Μπακαλιάρος με δαμάσκηνα(Σκόπελος )
Μπακαλιάρος πλακί με σέσκουλα (Πάρος)
Ντομάτες ξερές σε κουρκούτι
Πατατοσαλάτα με χταπόδι
Πένες με αγκινάρες
Πένες με μαϊντανό και σοταρισμένες ροδέλες κολοκυθιού
Πένες με φακές , πολύχρωμες πιπεριές και μαύρες ελιές
Σκορδαλιά φάβας με ροφό(Σαντορίνη)
Σουπιές με χόρτα (Πάρος)
Σπαγγέτι al pesto
Σπανακόπιτα νηστίσιμη
Φασόλια Πιάζ
Ψητά λαχανικά με λαδόξυδο κερασιού