english

 

 
 ΟΡΕΚΤΙΚΑ  ΣΑΛΑΤΕΣ  ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ  ΚΥΡΙΑ  ΓΛΥΚΑ  ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΑ  ΣΟΥΠΕΣ  ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ  ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ
Ή επιλέξτε με κύριο συστατικό ...

Αλμέχας αλα Μαρινέρα(Τολέδο)
 
 
  Για 4 άτομα
1100 γραμ. αχιβάδες(Αλμέχας) μουλιασμένες για 2 ώρες σε αλατόνερο για να φύγουν οι άμμοι
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κ.σ. κορν φλάουρ
200ml λάδι( 1 φλιτζάνι τσαγιού)
o,50 γραμμ σαφράν
2 φύλλα δάφνης
1 νεροπότηρο λευκό κρασί
1 σκελίδα σκόρδο κοπανισμένο
4 κ.σ.μαιντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι
 
Βάζετε σ ένα τηγάνι λάδι και ρίχνετε το κρεμμύδι.και στη συνέχεια το σκόρδο. Αφήνετε να σοταριστούν ελαφρά..
Ρίχνετε τις αχιβάδες αφού τις στραγγίζετε από τα νερά μετά χέρια. Ανακατεύετε και περιμένετε ν ανοίξουν. Πρέπει να ανοίξουν όλες.
Στο ποτήρι με το κρασί διαλύετε το σαφράν και το ρίχνετε στο τηγάνι. Περιμένετε να πιούν τα υγρά και χαμηλώνετε τη φωτιά.
Προσθέτετε τα φύλλα δάφνης και αλατίζετε.
Σένα ποτηράκι κρύο νερό ρίχνετε το κορν φλάουρ και το διαλύετε.Το προσθέτετε στο τηγάνι και ανακατεύετε.. Σερβίρετε και γαρνίρετε με τον μαιντανό
   
  - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
 
 

Ακούμια
Αλμέχας αλα Μαρινέρα(Τολέδο)
Αμυγδαλωτά του Αιγαίου
Αρακάς λαδερός
Αχιβαδοπίλαφο(Σαλαμίνα)
Αχλάδια με δραγάντε (Κύθηρα)
Γιαπράκια(Καπαδοκία)
Γίγαντες τηγανητοί
Κεφτεδάκια φάβας με σάλτσα ταχινιού και αραβικές πιτούλες
Κινέζικες νούντλς με γαρίδες
Κουκιά ξερά στο φούρνο (Κάσο)
Λωλή( Σίφνος )
Μακαρόνια με στικς κολοκυθιού, γαρίδες και ντομάτα
Μπακαλιάρος αχνιστός ,μπογλαμάς( Εκκλησιαστικό φαγητό)
Μπακαλιάρος λεμονάτος(Κάλυμνος)
Μπακαλιάρος με άσπρη σάλτσα(Λευκάδα)
Μπακαλιάρος με δαμάσκηνα(Σκόπελος )
Μπακαλιάρος πλακί με σέσκουλα (Πάρος)
Ντομάτες ξερές σε κουρκούτι
Πατατοσαλάτα με χταπόδι
Πένες με αγκινάρες
Πένες με μαϊντανό και σοταρισμένες ροδέλες κολοκυθιού
Πένες με φακές , πολύχρωμες πιπεριές και μαύρες ελιές
Σκορδαλιά φάβας με ροφό(Σαντορίνη)
Σουπιές με χόρτα (Πάρος)
Σπαγγέτι al pesto
Σπανακόπιτα νηστίσιμη
Φασόλια Πιάζ
Ψητά λαχανικά με λαδόξυδο κερασιού