|
Βάζετε τη φάβα με νερό να βράση. Προσθέτετε το μισό ελαιόλαδο, το αλάτι, πιπέρι, τα φύλλα δάφνης, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και αφήνετε να βράσουν για περίπου 1 και μισή ώρα. Μόλις είναι έτοιμη, την κατεβάζετε από τη φωτιά και την αφήνετε να κρυώσει.
|
|
Χτυπάτε στο γουδί το σκόρδο, μαζί με λίγο αλάτι. Όσο κοπανάτε, ρίχνετε σταδιακά μέσα στο γουδί το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το κόκκινο κρασί, λίγη ρίγανη και σταδιακά την έτοιμη φάβα. Ανακατεύετε και σερβίρετε σε ένα μπολ.
|
|
Αλευρώνετε τα φιλέτα του ροφού.
|
|
Σ ένα τηγάνι με μπόλικο λάδι τηγανίζετε τα φιλέτα και από τις δύο πλευρές.Μόλις τηγανιστούν τα τοποθετείτε σε απορροφητικό χαρτί. |
|
Σερβίρετε τα φιλέτα με τη σκορδαλιά φάβας. |
|
|
|
|
|
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - |