|
Ξαλμυρίζετε τον μπακαλιάρο σε νερό τουλάχιστον για 24 ώρες, αλλάζοντάς το νερό κάθε 4,5 ώρες.
|
|
Σε μια κατσαρόλα βάζετε νερό και ρίχνετε τα κομμάτια λιαστής ντομάτας. Προσθέτετε τα μανιτάρια. Κόβετε τις πιπεριές και τις ρίχνετε μέσα στη κατσαρόλα.
|
|
Ρίχνετε τα σκόρδα ψιλοκομμένα και τα κρεμμυδάκια ολόκληρα .Ψιλοκόβετε το λευκό μέρος του πράσου και το ρίχνετε στη κατσαρόλα.
Μόλις πάρει βράση το νερό ρίχνετε τις πατάτες, τα κολοκυθάκια και τέλος τα καρότα . Ανακατεύετε και σκεπάζετε τη κατσαρόλα. Αφήστε τα να βράσουν.
|
|
Στραγγίστε τον μπακαλιάρο με τα χέρια και βάλτε τον μέσα στη κατσαρόλα που βράζουν τα λαχανικά.
Προσθέστε και το λάδι.
|
|
Σ ένα μπόλ αραιώστε τον πελτέ με μερικές κουταλιές από το ζωμό που βράζει.
Ρίξτε το διαλυμένο πελτέ μέσα στη κατσαρόλα και ανακινείστε την .
Προσθέτετε τη ρίγανη ,τη πάπρικα και το λεμόνι. Σκεπάζετε τη κατσαρόλα και αφήνετε να μελώσει ο ζωμός.
|
|
|
|
Tον μπακαλιάρο μας τον μαγείρεψε ο Ηγούμενος της Μονής Τατάρνας,Δοσίθεος.Και μας το τόνισε ο μπακαλιάρος να είναι Ισλανδίας. |
|
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - |