|
Ξεπλένετε με άφθονο νερό τα κουκιά και τα βάζετε σε μια λεκάνη μαζί με άφθονο κρύο νερό να μουλιάσουν τουλάχιστον για 12 ώρες. |
|
Τα βγάζετε και τα τρίβετε μεταξύ τους και βγάζετε όσο περισσότερα φλούδια μπορείτε. Δεν είναι ανάγκη να βγουν όλα. Τα βάζετε σε μια κατσαρόλα με άφθονο νερό και τα βράζετε για ½ ώρα. |
|
Κατόπιν τα αδειάζετε μέσα στο ταψί βάζετε τα κρεμμύδια κομμένα σε φέτες , τις ντομάτες, το λάδι, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι και αδειάζετε μέσα στο ταψί κρύο νερό μέχρι να σκεπαστούν. |
|
Σκεπάζετε το ταψί με ένα αλουμινόχαρτο και ψήνετε στους 180ο για 1 ώρα με το ταψί σκεπασμένο. |
|
Αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζετε το ψήσιμο για ακόμα 20 λεπτά. Σβήνετε το φούρνο και αφήνετε τα κουκιά μέσα τουλάχιστον για άλλη ½ ώρα. Τα σερβίρετε ζεστά ή κρύα συνοδεύοντάς τα με μαύρες ελιές.
|
|
|
|
Τα κουκιά είναι ένα κυριολεκτικά ξεχασμένο όσπριο. Ομολογουμένως αρκετά δύσπεπτο λόγω της σκληρής φλούδας του πλην όμως εξαιρετικά υγιεινό, αλλά και νόστιμο. Η κασιώτικη συνταγή που ακολουθεί έχει εξαιρετικά νόστιμα αποτελέσματα και συνίσταται ακόμα και για δίαιτες που δεν επιτρέπουν πολύ κρέας.
|
|
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - |