Κόβουμε το μπακαλιάρο σε μερίδες, τον ξαλμυρίζουμε καλά σε νερό, αλλάζοντάς το κάθε 2-3 ώρες για να ξαλμυρίσει καλά. Τον σουρώνουμε, τον καθαρίζουμε από τα φτερά, τα κόκαλα και τις πέτσες, τον ξεπλένουμε καλά και τον στεγνώνουμε.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και ρίχνουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα ,το τριμμένο κρεμμύδι και το σκόρδο.
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα σέσκουλα, τα χοντροκόβουμε και τα μαραίνουμε μαζί με τα κρεμμύδια μέσα στη κατσαρόλα. Προσθέτουμε 1 νεροπότηρο νερό αλατίζουμε ελαφρά και μέσα στη κατσαρόλα και πάνω στα σέσκουλα τοποθετούμε τις φέτες του μπακαλιάρου. Ρίχνουμε λίγο πιπέρι.
Μαγειρεύουμε περίπου για 30-40 λεπτά και περιχύνουμε το φαγητό με το χυμό ενός λεμονιού.